L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 3 de maig del 2022

Avui dijous a les 19 hores es presenta a la Biblioteca el llibre "Nosaltres, els primers moviments de l'Escola Valenciana"

 


Avui dijous dia 5 de maig, a les 19 hores, es presenta a la Biblioteca Municipal el llibre "Nosaltres, els primers moviments de l'Escola Valenciana" de Josep Francesc Charques i Noverques, un acte que comptarà amb les intervencions de Encarna Serrano (membre de la Coordinadora Safor-Valldigna pel valencià) i Voro Ortiz (coordinador de la 2a Trobada d'Escoles en valencià de la Ribera a Cullera.

El llibre ens narra la història de les primeres trobades en valencià i del començament, així com tots els entrebancs en què es van trobar els i les mestres per poder treballar en la nostra llengua. I també com va ser el naixement de les coordinadores pel valencià i d’Escola Valenciana-Federació d’Associacions per la Llengua. 
 
Josep Chaqués, mestre i activista, va ser el primer president d’Escola Valenciana i impulsor de la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera, i en aquest llibre rememora els esforços de les famílies, docents i centres per poder articular el moviment d’Escola Valenciana.

L'obra és per tant una tornada a les arrels, a la feina entusiasta i capficada del mateix Chaqués i de tants i tants mestres i famílies, especialment decisius per fer possible la normalització de la llengua a unes aules que fins principis de la dècada dels 80 havien estat monolingües en castellà.

Elaboració pròpia