L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 2 de maig del 2022

La regidoria d'Igualtat i Dona posarà en marxa el primer Pla Municipal d'Igualtat d'Oportunitats (PMIO) entre dones i homes



La Regidoria d'Igualtat i Dona, que presideix la regidora de Compromís Noe Alberola, impulsa els treballs per implantar el primer Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats (PMIO) entre dones i homes dins dels diferents àmbits que formen la vida quotidiana de la ciutadania vallera. La regidora ja ha mantingut diverses reunions amb els tècnics de l'àrea per assentar les bases del PMIO.
 
La regidora de Compromís, com a responsable d’Igualtat i Dona, ha manifestat que “dur endavant el Pla d’Igualtat d’Oportunitats és un pas més per a seguir enfortint les polítiques de gènere a Tavernes i eliminar qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe en la societat”.
 
La previsió de la regidoria d'Igualtat i Dones es desenvolupar els treballs del pla durant els pròxims mesos amb diverses fases on es recollirà la informació i les dades necessàries per a dur endavant la investigació i el recull de dades. Aquestes s'aconseguiran per diferents mètodes: anàlisis de documents, enquestes, entrevistes i estudis a peu de carrer, que donaran una visió social i de gènere sobre la igualtat d’oportunitats entre dones i homes a Tavernes. 
 
 
 
El PMIO buscarà la implicació de les entitats, agents i associacions del municipi per a obtindre un estudi com més complet millor, i en ell s’analitzen fins a huit àrees diferents: transversalitat, cultura i educació, col·laboració ciutadana, economia, formació i treball, esports, salut, violència de gènere, mobilitat i urbanisme. L'anàlisi permetrà  elaborar una acció estratègica amb l'objectiu d'aconseguir la cohesió, conciliació familiar i inclusió social de les dones, dins d'aquest mar general d’actuació de l’Ajuntament que cerca l’assoliment de la igualtat efectiva entre dones i homes, i millorar la conjuntura en la qual es troben les dones a partir de donar resposta a les desigualtats i discriminacions detectades en la diagnosi.
 
El ple preveu del treball des del positivisme i la transversalitat de gènere comptant sempre amb la col·laboració ciutadana, la cooperació, coordinació i corresponsabilitat social i institucional. Els PMIO en aquestes condicions serà una eina molt útil per a assolir la igualtat real en quant a tracte i oportunitats entre dones i homes, amb la qual es caminara cap a la construcció de municipis igualitaris, diversos, inclusius i socialment responsables. 
 
L’Ajuntament de Tavernes adquirirà amb aquest PMIO un compromís de política pública local amb el qual plasmarà les línies i accions a dur endavant en matèria d’igualtat, amb implantació prioritària i desenvolupament en diferents àrees locals com la lluita contra la violència de gènere, l’economia i l’ocupació, l’educació, la cultura, l’esport, la transversalitat, l’urbanisme, la salut, etc.
 
 
Segons la nota del Gabinet de Premsa i Comunicació 02/05/2022 18:34