L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 4 de maig del 2022

PLE DE MAIG 2022: Tavernes declara les platges valleres "espais sense fum"

 

El ple de l’Ajuntament va aprovar l’adhesió a la “Xarxa de platges sense fum” i adquirir el compromís del compliment de les obligacions establertes a l’informe de l’any 2020, de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions.

La proposta nascuda de la regidora de Sanitat, Mònica Palomares, de Compromís, recorda que Tavernes forma  part  de “Xarxa  Salut”,  la  xarxa  de  municipis  del País Valencià adherits  al  IV  Pla  de  Salut  valencià, i ací s’estableix el desenvolupar accions de promoció de salut local.

 

La regidora Mònica Palomares, que alhora és responsable de l’àrea de Medi Ambient, amb aquesta iniciativa atén dues premisses: per un costat la sanitària, perquè en promoure aquesta iniciativa de platges sense fum fomenta les polítiques saludables de la ciutadania, però per un altre costat protegeix les nostres platges i el medi natural, perquè les burilles de les cigarretes són elements molt contaminants  i poden tardar fins a 10 anys a destruir-se en no ser biodegradables.

 

Aquesta mesura entrarà en vigor aquest pròxim estiu, i es vol que siga una norma que afecte tota la zona d’arena, per a la qual cosa s’instal·laran els corresponents cartells informatius i es prepararà personal del servei de vigilància per poder informar als usuaris.

 

 

Mònica Palomares ha indicat que l’Ajuntament no vol aplicar cap norma sancionadora ni recaptatòria, de fet no es preveuen sancions, sinó que els usuaris es consciencien de la necessitat de mantindré tant les platges netes com els propis pulmons d’uns fums que poden ocasionar moltes malalties i fins i tot la mort.

 

Cal saber que al País Valencià l’index de fumadors supera el 22% entre la població major de 16 anys i que el tabaquisme produeix 5.807 morts anuals. A més de la salut, el tabaquisme afecte negativament el medi ambient, amb les burilles dels cigars que no són biodegradables a més de ser elements molt contaminants de la mar,  on cadascuna arriba a afectar 50  litres  d'aigua  per la nicotina  i  el  quitrà,  sense oblidar que en entren en la cadena d’alimentació a través dels peixos.

 

Segons el document del ple i manifestacions de la regidora a R.Gandia