El diumenge, dia 22, en l'esplanada de la fàbrica Alpesa en Tavernes tendrà lloc una masterclass de marxa nòrdica amb organització de l’empresa i a càrrec de l'equip “Gaseles Nòrdiques” del Centre excursionista de Tavernes. L'activitat compta amb la col·laboració del Ajuntament de Tavernes.
La masterclass estarà dividida en dues parts. En la teòrica es parlarà de l'origen d'aquest esport nascut en la dècada del 1930 com a entrenament d'estiu per als esquiadors de fons professionals a Finlàndia, així com els seus beneficis, atés que es pot practicar des de l'etapa infantil fins a més de 70 anys, amb un treball sobre els grups musculars d'abdomen, malucs, cuixes, natges i tríceps amb la qual cosa és tan complet com la natació.
El seu pràctica també reforça el sistema immunitari i augmenta la sensació de benestar, millora la coordinació de braços i cames i l'enfortiment de la musculatura general. És per tant "recomanable després d'haver patit càncer de mama o fins i tot en els casos de COVID persistent”, ha explicat Fran Lledó, membre de l'equip de “Gaseles Nòrdiques” del CETV.
La masterclass comptarà també amb unes nocions sobre la tècnica necessària per a practicar aquest esport, com el coneixement dels moviments de braços, cames i bastó per a saber impulsar-se i realitzar bé la marxa.
La part pràctica es realitzara amb una volta a l'esplanada de Alpesa amb bastons de marxa nòrdica i on els membres de l'equip de “Gaseles Nòrdiques” corregiran i assessoraran els participants que s'inicien en aquest esport.
El pròxim 18 de juny, Tavernes serà seu del Campionat d'Espanya de marxa Nòrdica absolut i edat escolar amb el recorregut pels paratges de Mirador i Racó de Redó. “Hi havia altres ciutats reclamant aquest campionat com Sevilla però des de CETV i el suport del Ajuntament de Tavernes hem apostat molt fort per ell i també comptem amb Ramón Álvarez, campió d'Espanya de marxa Nòrdica” explica Fran Lledó.
Per la seu part Sergio Altur, en nom d'ALPESA, ha assenyalat “l'aposta i suport a la marxa nòrdica i a l'equip dels Gaseles Nòrdiques dins de la nostra labor de suport a la salut i benestar (ODS 3) del nostre entorn ja que, malgrat ser un esport minoritari, és molt complet i pot practicar-se a qualsevol edat i en el nostre entorn més pròxim”.
Elaboració propia a partir de la nota de la masterclass
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada