L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 20 de maig del 2022

L'òpera infantil "Amor familiar", una novedosa experiència educativa posada en marxa pel CEIP Magraner


La companyia "Magranes" del CEIP Magraner de Tavernes ha introduït l'òpera com a element educatiu en les aules. Un grup de xiques i xiquetes de 8 i 9 anys, del 3r curs de primària, han treballat l'opera dins de l'anomenat "Projecte LÓVA" amb la preparació i escenificació pròxima de l'obra "L'amor familiar".

L'òpera és un gènere escènic que reuneix tot: música, interpretació, dansa... i que moltes vegades l'entenem com a una cosa avorrida i elitista, però això no és la realitat i moltes vegades es conseqüència de la llunyania que hi ha amb el públic i majorment en el jove.

 

El grup "Magranes", dirigit pel professor Benja Garzon,  vol trencar eixa situació i donar l'oportunitat perquè alumnes i professors aprenguen, avancen en un procés formatiu en l'aula per a crear la millor obra d'art: la mateixa educació dels alumnes.

 

Cal dir que l'experiència educativa que ens porta el CEIP Magraner compta amb un ampli ressó. LÓVA té el seu origen en un projecte educatiu creat per a l'Òpera de Seattle en els anys 70 i que en els 80 va ampliar el Metropolitan Opera Guild de Nova York. Actualment suma milers de projectes de creació d'òperes  realitzades en les aules  de  més  de  vint països i  ja porta més  de  quatre  dècades d'activitat.  

 

El projecte s'ha estès i ha esdevingut un projecte educatiu gràcies a docents que el converteixen en la seua forma d'ensenyar  i que són un exemple de professionalitat i de compromís pedagògic. Objectius fonamentals: aconseguir al llarg del procés la cooperació, l’empatia i la confiança en un mateix i en l’equip, usant el diàleg com a manera de resolució de conflictes.

 

 AMOR FAMILIAR

 

La representació tindrà lloc el divendres, dia 3 de juny, a la Casa de la Cultura de Tavernes en sessions de matí a les 11:30h per a l’alumnat del centre i a la vesprada a les 19:30h per al públic en general.

 

L'òpera que ha preparat els alumnes de 3r del CEIP Magraner "Amor familiar" ens parla d’un aspecte  que per a l'alumnat ha estat  molt important al  llarg de  la pandèmia, com  és  l’amor que  ens  han  donat  els nostres familiars i que dóna nom a l'obra, i que els escolars volen aprofitar per agrair i fer-los un xicotet homenatge.

 

 L'entrada a la sessió de la vesprada és lliure.