L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 21 de maig del 2022

Anit es va celebrar la "Festellés" dins dels actes de la "Setmana per la Llengua"

 

Els actes programats per a la "Setmana de la Llengua"  organitzada per la regidoria de Promoció Lingüística dirigida per la regidora Angela Llinares, de Compromís, continuaren anit amb la Festa Estellés "la Festellés", un sopar-recitat de poemes en homenatge al nostre gran poeta Vicent Andrés Estellés, tot amanit per un concert intimista i admirable del grup Batecs al passeig del País Valencià.  

 

Mentre els assistents s’asseien a les taules preparades per l'Ajuntament al mig de la plaça, la regidora responsable de l'àrea, Àngela Llinares, va introduir el tema de la nit, gaudir la llengua, tot invitant els presents a recitar poemes d’Estellés o d’altres autors que els agradaren. 

Per obrir el foc de la recitació, mentre els espectadors sopaven, Vicent Magraner “La meua Pau” recità uns poemes del nostre poeta acompanyat per un guitarrista de Batecs. 

 




Passada la vergonya inicial, la gent comença a animar-se i recità poemes senzills, tendres, d’alegria per l’amor, també de records d’una València fosca dels temps del franquisme. Davant de tothom recitaren versos persones que estimen el poeta, gent jove, major i també regidors de l’ajuntament. També es recitaren altres poetes, com un poema de l’autor local Sico Fons, mentre el jove Xavi Fonseca va agradar molt amb la recitació de "Cançó de la lluna", a viva veu, sense papers, i amb les pauses correctes on tocava. 

 

Acabada la recitació es van lliurar els premis del concurs de Tik  Tok en valencià. L’alcalde, Sergi Gonzalez, acompanyat del tècnic de normalització lingüística Ángel Alexandre i la regidora  Àngela Llinares lliuraren els premis següents:

1r premi. Micaela.               Ordinador portàtil.  No pogué assistir

2n premi Marta Molina Carda       Rellotge intel·ligent

3r premi Xavi Fonseca Grau         Rellotge intel·ligent

Els premiats presents reberen de mans de l’alcalde el guardó corresponent. 

 

 

L’acte acabà amb un regal inesperat: un concert preciós del grup Batecs. Format per tres músics de la Safor, Raimon, Xavi i Lorena, a tots ens meravellà la veu suau, dolça i meravellosa de la cantant de Vilallonga. Batecs ens interpretà cançons de Sau, “Boig per tu”, Lluís Llach, “Si em dius adéu”, “Camins” de Gerard Quintana, “Quina calitja” de la Gossa Sorda, “Sols tu” de Diluvi i moltes altres.  Vam felicitar Lorena i li vam dir que la seua veu recordava Karende "The Carpenter". Una descoberta meravellosa i un grup que cal seguir atentament.

Recordem els actes pendents dins de la Setmana de la Llengua 

- Dissabte 21 de maig. A les 20 hores al Passeig del País Valencià hi ha programada l'actuació de la monologuista Càrol Tomàs amb l'espectacle "Per l'humor de 10".

  

Elaboració pròpia