L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.573
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.911

dimecres, 11 de maig del 2022

Tavernes ha acollit amb un gran èxit de participació de centres escolars la 7a edició de Musiescola

 

Tavernes ha acollit aquest dimecres la setena edició de "Musiescola", una trobada musical nascuda el 2014 per la la iniciativa d’alguns mestres de  música  de  la  Valldigna i que s'ha escampat arreu del País Valencià. En total enguany participen a tot el País Valencià unes 60 escoles, 3000 alumnes i 300 mestres d’Educació Primària.

 

 Tavernes és una de les localitat seu del Musiescola, i en la nostra ciutat han participat un total de 17 centres escolars públics amb un total de 800 alumnes de 6é de les localitats de Tavernes, com a amfitriona, i de Sueca, Almoines, Montixelvo, Cullera, Gandia, Paiporta, Bèlgida, Ròtova, Alqueria de la Comtessa, Beniarbeig i Xeraco. la presència de tal varietat de centres permet que, amb una participació plena d'il·lusió i entusiasme, s'ha efectuada una completa jornada de convivència musical escolar.

 

 

 

 

 

 

 

L'edició d'enguany, la setena, s'ha celebrat amb el lema general “Arrels de diversitat” i durant el treball previ realitzat a les aules i avui en la jornada comuna s'han posat en valor els diferents tipus de diversitat existent; des de l’afectivo-sexual, la lingüística,  cultural,  ètnica,  funcional  de  formes  de  veure  el  món.  Volem  una societat igualitària on tots i totes tinguen les mateixes oportunitats. 


Les activitats s'iniciaven aquest matí, a partir de les 9, en la plaça de l'escriptor Rafael Chirbes, on entre altres activitats s'ha interpretat com a cant comú la popular Malaguenya de Barxeta però modificant-la lletra perquè siga un cant a la diversitat sexual, i en l’apartat d’homenatges de Musiescola el grup local L’Ajunt de la Bota ha estat el protagonista. Cal destacar també la presència i paraules de Pasqual Pastor, una de les persones que sempre més ha recolzat aquesta activitat musical.

 

 





 

Una batucada, amb instruments de percussió fabricat en materials molt de reciclats, preparada pel percussionista Rafa Navarro ha fet animar amb el seu ritme els centenars de reunits en la plaça. Cal destacar també entre les activitats realitzades en la plaça l'arreplega d'un quilo de menjar perible que ha estat donat a la Creu Roja, present a l'acte.

 

Després del temps dedicat a reposar les forces, amb un esmorzaret, s'ha efectuat la cercavila fins arribar al pavelló multiusos, on ha tingut lloc la segona part de la trobada.

 

En aquest lloc s'ha efectuat el lliurament de detalls i obsequis a les escoles participants en record d'aquesta "Musiescola", un acte que ha comptat amb la presència de l'alcalde Sergi Gonzàlez i la regidora d'Educació, Fina Vercher, de Compromís. L'alcalde i la regidora han vingut a coincidir en destacar la necessitat de la formació musical en el creixement personal i acadèmic, a més de donar les gràcies a totes les escoles i professorat que fan possible aquesta trobada. Cal indicar que han estat els alumnes i les alumnes del Centre Ocupacional "La Valldigna" els encarregats d'elaborar el detall i que està basat en la imatge del cartell anunciador de "Musiescola".

 

 







 
Per la seua banda, els representants dels centres participants han agraït i destacat la bona predisposició que té l'Ajuntament des del primer moment en recolzar totes les edicions que fins ara han tingut lloc al nostre poble, cosa que també fa créixer el projecte educatiu musical a la nostra ciutat.   

Altres activitats realitzades han estat un Gamenal, a càrrec de Joan Pons, un conte musicat inspirat en Indonèsia, la proposat d'Enric  Pizzà  "Percubody", de percussió corporal que ha estat molt divertida, mentre la nota creativa correrà a càrrec de Vicent Tormo i la seua proposta de Soundpainting que es crearà en el mateix moment que s’interprete. Cal destacar en la jornada la participació de membres de l'orquestra Pato que han ajudat als xiquets i xiquete a interpretat  cançons de Zoo, Izal, La Fúmiga, El diluvi o Samanta a les quals s’ha adaptat la lletra a  la  temàtica  de  la  trobada i també la realització de diverses activitats de dansa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Les activitats de Musiescola es preparen al llarg del curs escolars i la trobada suposa la cirereta que conclou eixe pastí agradable que ha estat el treball durant tot el curs escolar, i on l'objectiu és posar en valor l'ensenyament musical. La idea de "Musiescola" va nàixer a Tavernes com un projecte que volia donar a conèixer i compartir entre professorat i alumnat el que es feia a les seues aules, però a poc a poc ha anat transformant en un moviment educatiu en el qual hi participen centres de tot el País Valencià per a visibilitzar i posar les arts en general i la música en particular al capdavant de l’educació actual en ser formadora i transmissora de valors.

 

Us oferim uns vídeos d'algunes activitats de la jornada 

 


 


 


 


Elaboració pròpia