L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.751
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:32.702

dimecres, 11 de maig del 2022

ÚLTIMA HORA: Per nové any consecutiu les dues platges de Tavernes obtenen la Bandera Blava


Tavernes obté per a les dues platges valleres i per nové any consecutiu el preuat (i disputat) guardó de Bandera Blava. Malgrat les dificultats per tot massa conegudes, i les normes restrictives d'obtenció, alguna cosa deu haver fet bé l'Ajuntament i el govern de Compromís-PSOE per continuar mantenint les dues banderes que són el testimoni de la bona qualitat de les aigües i de l'arena. 
 
Cal indicar que les bases no valoren si una platja té més o menys arena, o si és més fina o gorda, etc. El guardó Bandera Blava no valora aspectes físics com si una platja és bonica o menys, si està ben urbanitzada o no, com tampoc valora la quantitat d'arena sinó la qualitat que té, n'hi haja molta o poca, també premia la qualitat de les aigües del mar (que no estiga contaminada, que no pruduesca infeccions en la pell o altres de tipus infeccions gastriques, per exemple, etc). I quan a bones condicions, les platges valleres compleixen, malgrat els problemes que hem tingut amb les DANAs i els temporals.

La Bandera Blava no es dóna perquè sí, ni la dóna la Generalitat ni l’Estat espanyol. No és un premi d'un joc, ni és un concurs ni el toca a la loteria. És una fundació independent i de caràcter europeu, la Fundació Europea d'Educació Ambiental, que fa un seguiment exhaustiu de les condicions de l'aigua, es valoren analítiques i demés, i resol si és mereixedora una platja, siga la que siga, d'obtindre-la.

El fet d'obtindre novament les dues banderes, malgrat totes les dificultats per les quals ha passat i passa Tavernes, demostra que des de l’Ajuntament, i en especial el govern municipal i l'àrea responsable de Serveis Municipals i Manteniment treballa de valent per donar un servei d'excel·lència a les nostres platges, que l'aigua siga de qualitat, que l'arena - la poca que tenim en alguns llocs- estiga ben condicionada i aconsegueix, any rere any, que Tavernes tinga una platges reconegudes entre les millors. 
 
Enguany, després dels problemes amb la Goleta que estem patint, pensem que és un èxit que allò que es valora majorment, que és la qualitat de l'aigua, arena i serveis, estem entre les millors, la qual cosa demostra el bon treball de la regidoria de Serveis Municipals, que és al cap i a la fi sobre la qui recau el pes de tots els treballs que es duen a cap per tindre uns serveis en condicions.
 
 
 


I què s’ha de complir per obtindre una Bandera Blava? Quins criteris hi ha?
 
La Bandera Blava, per obtindre-la, s'han de seguir i complir tres grups de criteris: imperatius, que són obligatoris; els criteris guia, aconsellats però no obligatoris; i els que solament s'apliquen a un àrea geogràfica determinada.

Existeix una altra classificació que analitza la informació i educació ambiental, la qualitat de l'aigua, la gestió ambiental i la seguretat i els serveis que es presten.

De forma resumida, i intentant que siga entenedora, una platja "Bandera Blava", com les dos de Tavernes, ha de complir els criteris d'informació i educació ambiental, informar dels ecosistemes litorals i espècies protegides de la zona i la qualitat de les aigües de bany. L'Ajuntament ha d'oferir, com a mínim, cinc activitats d'informació i educació ambiental.

També una bona qualitat de les aigües de bany,  tindre un punt de mostreig, com a mínim, i s'han de realitzar anàlisi cada 30 dies, com a màxim, en temporada de bany, i un total de vuit a l'any com a mínim.

Per a aconseguir la Bandera Blava, l'aigua ha d'obtenir un resultat de qualitat excel·lent en tots els seus punts de mostreig, s'han de controlar els paràmetres físico-químics (ph ) i que no hi haja contaminació flotant. És fonamental que la platja estiga neta i amb  instal·lació i manteniment de contenidors.

I quan a seguretat i serveis ha de comptar amb un equip de salvament qualificat i clarament senyalitzat, un equip de primers auxilis identificable i accessible. I al llarg de tota la platja han d'existir accessos fàcils per a qualsevol persona.

Tot això, com es dedueix del guardó, ho compleixen les nostres platges i tot això ho valora uns tècnics independents, enviats per la Fundació, que es presenten quan menys t'ho penses. I com aquell que diu, has d'estar sempre a punt, amb disposició de revista.

 Elaboració pròpia basada en la informació de http://www.banderaazul.org