L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 26 de maig del 2022

El PP i el PSOE de Gandia en contra de la reposició d'arena en les platges de Tavernes


No ho diguem nosaltres. Ho deixa ben clar "Levante-EMV". Primer va ser l'alcalde Prieto (PSOE) de Gandia, qui va afirmar que ningú no anava a "chulear" Gandia en l'extracció d'arena de Costes per reposar-la a les platges de Tavernes. Sembla ser que reparar el mal de les platges de Tavernes (tema a banda és el mal als edificis, que no és cosa de Costes) extraient i retornant una arena que probablement haja viatjat a la platja gandiana des de les nostres platges  és "chulear" Gandia. Visca la solidaritat comarcal!!!

Ahir, segons publica el diari Levante-EMV, s'ha sumat a la "indignación de l'alcalde socialista" (sic) el diputat de la Safor Oscar Gamazo, del PP, ha fet una pregunta per escrit i reclama coneixer "si el Gobierno del socialista Sánchez va a chulear al Ayuntamiento de Gandia al no atender su petición de cese o modificación de la extracción de arena en las playas del término municipal de Gandia durante la temporada estival, o en su caso paralización de las actuaciones de extracción de arena hasta la finalización de la temporada turística" (sic). Més visques a la solidaritat comarcal!!!  

Més de dos metres d'alçada tenia ací la arena.... 

Arena desapareguda per complet. De "l'avió" a la mar hi havia desenes de metres.

 

Més clar aigua, no? Tavernes, la seua platja, el seu sector hostaler, el seu sector immobiliari, els seus residents, els seus turistes, en definitiva, no importen ni preocupa. Els perjudicis que tinga Tavernes derivats de patir una platja sense bones condicions, sense arena, no sembla traure la son, ni importar. Tampoc import les destrosses que fa la mar en colpejar en les tempestes contra els edificis de primera línia que han perdut tota la protecció que donava abans un arenal desaparegut. 

Ací nomes interessa que Gandia tinga una excel·lent temporada turística. I si cal cal parar de traure arena, paralitzar l'extracció i deixar-ho per a la tardor, ja acabada la temporada turística. Si a Tavernes no es poden instal·lar platges accessibles, ni posar en marxa molts serveis com els rentapeus o les passarel·les, ni escampar una tovallola per no tindre arena... això no és problema de Gandia. Visca la solidaritat comarcal!!!

 
 
Estructures a l'aire. Més de dos metres de tongada d'arena perduda

I més afecció a edificis per la pèrdua d'arena

No volen saber, ni els interessa, que és una actuació urgent i condicionada per un fet sobre el qual ningú no mana ni té la culpa: uns temporals en març i abril que han deixat Tavernes sense platja, amb tot el que perjudici que això suposa per a l'economia i el turisme de la nostra ciutat. És que al final fa la impressió que Tavernes siga la dolenta per haver patit la desaparició de les platges.

Potser calga reflexionar perquè s'esdevé la pèrdua d'arena a Tavernes i a les platges del sud de la Safor i plantejar si potser no fora millor enderrocar les infraestructures litorals  que han dut a aquesta situació. I s'acabaria el problema:  la Goleta i la Platja de Tavernes i les platges del sud recuperarien les desenes i desenes de metres que han perdut. I de pas, també evitar les destrosses en edificis. Les fotos parlen i molt. 

 

Fins i tot les edificacions protegides són afectades. Ací hi havia desenes de metres d'arena

El gran arenal de desenes de metres d'amplada ha desaparegut, i amb ell el cordo dunar

 

I mentrestant, què en pensen, què diuen, què n'opina el PP i el PSOE de Tavernes? Perquè qui calla atorga, i no hem vist - fins ara - cap opinió davant aquesta postura insolidària i perjudicial per a Tavernes que seria no acabar la reposició i deixar-ho per al final de la temporada turística, com vol Gamazo i l'alcalde gandià.

Ara igual som nosaltres qui rebem la critica per haver tingut la gosadia en aquests articles de defensar Tavernes. No seria la primera vegada, però sempre ens queda aquella frase del nostre himne: Defensem la nostra terra i serem grans. I això fem.

 

Més informació:  https://lacotorradelavall.blogspot.com/2022/05/lestat-de-la-questio-tavernes-com.html

 

Elaboració i opinions pròpies