L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 1 de maig del 2022

Ahir es va celebrar la tradicional pujada a les Creus organitzada pel Centre Excursionista

Després de l'ajornament que havíem patit per la pandèmia, ahir es va poder celebrar la tradicional pujada a la Muntanya de les Creus que ha resultat un èxit, tant d’organització com d’assistència i on s'ha pogut observar novament que hi participen no solament veïns de la Valldigna sinó d'altres de les comarques veïnes atrets pels senders i pels espectaculars paisatges.

 
 
Aquesta activitat que tradicionalment organitza el Centre Excursionista (CETV) es ve celebrant des de la dècada dels anys 1960, tot i que cal indicar que a més dels assistents junt a l'entitat hi ha excursionistes i senderistes  que hi pugen pel seu compte. Avui ha estat una jornada quan a l'oratge espectacular, i hem pogut oblidar les pluges persistents que estem tenim des de fa un mes.
 
 

Fins i tot una de les atraccions actuals més important de la muntanya, el ramat de cabres salvatges, s'ha volgut sumar a la festa muntanyera i han seguit en alguns moments les passes dels excursionistes per les sendes.

La jornada va començar ahir de mati, quan a les 8'30 h es prenia l'eixida des de la Plaça de l'Església Sant Pere cap  a Les Creus. Després de passar per les Fontetes de Cantus, es va prendre un bon esmorzar mentre ja es podien gaudir de les primeres vistes espectaculars del Massalari, Cullera fins l'Albufera i València.

 

La tradicional arribada a la Creu que marca la fita de l'Alt de Les Creus va estar acompanyada per un dia clar i de sol, cosa que permetia gaudir de vistes espectaculars ara amb vistes del golf de València fins al cap de la Nau, a Dénia.

 

 

El dinar ha estat a la Font de la Sangonera, i no va faltar per acompanyar al final el tradicional cremaet, mentre el més menuts van visitart la denominada Cova dels Maquis.

La baixada efectuada per la senda dels Amoladors va seguir cap a la seu del CETV on esperava una xocolatada recuperadora de les forces.

 

En conjunt una bona jornada, amb bon oratge i el gaudi de viure a la natura unes hores.

 Agraïm al CETV les fotografies i la informació facilitada