L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.771
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 54.398

divendres, 27 de maig del 2022

Mor la balena iubarta (o geperuda) que va apareixer ahir a la zona nord de la Platja de Tavernes

 

La balena iubarta (també coneguda com a geperuda o rorqual) que ahir per la vesprada encallava al sector nord de la Platja de  Tavernes amb un estat molt dèbil i diversos tall en l'aleta dorsal va morir ahir, sobre les 22 hores, segons ha confirmat l'equip de rescat de la Fundació Oceanogràfic desplaçat ahir a la nostra ciutat per participar en un possible rescat.

 

Foto: Fundació Oceanogràfic


Actualment s'estudia la possibilitat de traure'l a l'arena amb l'objectiu de practicar-li una necròpsia i esbrinar detalladament les causes de la seua mort. Cal indicar que aquesta balena va ser vista primerament fa uns dies a Cala Major de Mallorca, on va ser lliurada de la xarxa on s'havia enganxat.

 

 

La balena té uns 12 metres de llargària amb un pes calculat sobre les 25 tones, i la grandària unida a la proximitat a la costa anava a fer difícil l'operació d'un remolcament a mar obert, també ja complicat per les ferides que presentava a l'aleta dorsal amb la qual cosa no podia nadar. 


 

En eixes condicions, les possibilitats d'un rescat era nul·la i els tècnics consideraven que a més de causar-li més lesions a les poques hores ja estaria novament a la platja. Finalment el cetaci ha mort, un desenllaç que com vam dir ahir era el més esperat per les constants vitals que presentava.

Més informació amb vídeo:

 https://lacotorradelavall.blogspot.com/2022/05/una-balena-geperuda-ha-aparegut-al.html

 

Elaboració pròpia amb informació de la Fundació Oceanogràfic