L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 8 de maig del 2022

INFORME: El sector 6 o "de la Torre" no està afectat pel PATIVEL, tot i el que diuen algunes informacions en premsa

 

 

A hores d'ara,  ¿quina és realment la situació urbanística del  “Sector 6 o de la Torre” de la platja de Tavernes? (foto aèria superior-Google). És una pregunta que la ciutadania vallera es pot fer, i més encara si ha llegit les informacions aparegudes en premsa que apuntaven a canvis obligats en la programació del sector per la recent sentencia del Tribunal Suprem que deixa en vigor el PATIVEL.

Les informacions asseguren que,  abans del 12 de maig del 2023, el Sector 6 “o de la Torre” de la platja aixi com altres en el litoral valencià en “situación transitòria”, han d’iniciar les obres d’urbanització i acabar-les en l’any 2028. I això sembla que no té res a vore amb la realitat, segons hem pogut esbrinar en una conversa que hem mantingut amb el responsable d'urbanisme de Tavernes.

El Sector 6 o de la Torre no hi apareix en el PATIVEL

 

Josep Llácer, responsable d'urbanisme


El regidor Josep Llàcer, responsable d’Urbanisme des de l’any 2013, ens ha aclarit alguns punts sobre aquestes informacions i el primer que  ha indicat i remarcat és que “la disposició addicional transitòria afecta a  sectors urbanitzables de primera línia de platja, no als que estan darrere de les zones ja urbanitzades com és el Sector 6. I damunt, aquest sector està reparcel·lat i inscrit en el registre i es considera com a urbà, jurídicament parlant”.

Sobre l'afecció “transitòria” del PATIVEL, i com afecta a Tavernes, el regidor de Compromís ha estat ben clar: “el Sector 6 no apareix ni pintat al plànol del PATIVEL de Tavernes, on l’únic sòl transitori que està contemplat és el Sector 17”. 

I sobre les actuacions urbanístiques, que s'han d'executar fora del PATIVEL, Llàcer ha recordat que l’agent urbanitzador és el propi Ajuntament de Tavernes i que actualment “estem pendents de l’acabament de les obres de l’electrificació del Golfo, per signar el conveni amb Iberdrola”.

 

Com es pot comprovar en aquest plànol extret del document oficial del PATIVEL publicat per la Generalitat, a Tavernes només hi ha afectada la zona litoral entre Padur i Xeraco, i dins de l'afecció, el Sector 17 té la qualificació de "transitari". Com afirma el regidor Llàcer, el Sector 6 o de la Torre no hi apareix per a res, no queda afectat per les disposicions del PATIVEL. (clic damunt per agrandir)
 

A l'espera de l'acabament de l'electrificació del Polígon el Golfo

Josep Llácer ho ha explicat ja en més d’una ocasió en els plens municipals, l’última no fa massa temps: l'inici de les obres finals d'urbanització del Sector 6 està pendent de l’acabament de les obres d’electrificació del Polígon El Golfo. 

El regidor ha recordat que precisament en el seu moment es va ampliar la potencia inicial de la línia elèctrica del Golfol per proveir també la platja i al sector. “Vam proposar a l’empresa de firmar el conveni quan es va aprovar el projecte del Golfo, però l’empresa ha preferit esperar a l’acabament, cosa que s'executa ara no tardarà massa ja. De fet, des de l’Ajuntament com agent urbanitzador ja tenim la faena feta: vam encomanar, segons ens va requerir Iberdrola, un projecte per modificar l’electrificació interna del sector, els centres de transformació i connexions, ara només cal la firma del conveni”.

El responsable d’urbanismes indicava així mateix que “l’autorització de l’EPSAR, l’aigua potable, les connexions, la reparcel·lació, tot està ja fet i els treballs d’urbanització queden pendents del conveni amb Iberdrola. Una vegada firmat, l’Ajuntament com a agent urbanitzador podrà iniciar el procés de licitació  perquè una empresa urbanitze, alhora que execute tràmits com els pagaments de quotes pels propietaris”.


Elaboració pròpia i documentació del PATIVEL