L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 5 de maig del 2022

Tavernes suspén els treballs de crema de restes agrícoles en el terme municipal

 

L'Ajuntament de Tavernes, mitjançant un avís de la regidoria d'Agricultura, ha suspés la crema de restes agrícoles en el terme municipal. L'avís publicat en les xarxes municipals, tot i la frase "queda suspesa" en realitat i vist el text legal que s'indica en el mateix cartell és de fet una prohibició tot i l'ús de sinònims: "no està permitida la quema de residuos vegetales generados en el entorno agrario o la silvicultura".

En poques paraules, activitats tradicionals agrícoles de Tavernes i arreu dels camps del País Valencià, com són cremar les restes de podes, no es poden dur a cap en cap circumstància general i sinó una raó molt d'ordre superior, com s'indica al text".

Fins ara la crema de residus agrícoles a Tavernes estava regulada per una ordenança municipal en la qual es distribuïa al llarg de l'any tant les zones del terme com els dies de la setmana i horari en que es podien cremar. Aquesta regulació, tal com es deriva de l'avis de la regidoria d'Agricultura, queda sense cap efecte en entrar en vigor la nova llei aprovada el passat 8 d’abril i que tracta sobre Residus i Sòls Contaminats per a una Economia Circular.   .

La llei impulsada per la ministra responsable del Ministeri de Transició Ecològica, Teresa Ribera, del PSOE, ha estat considerada com un desficaci pels representants de Compromís en el Congrés i Senat, que ja han avisat com hem publicat, que van a presentar propostes i esmenes per a modificar l'articulat de la llei, així com establir un període de transició en el qual els agricultors puguen adaptar-se a la nova situació.

Cal recordar que aquesta és una pràctica dels nostres agricultors, però es dóna en zones agrícoles de cultius llenyosos d'Andalusia, Múrcia o Catalunya.

Compromís vol una rectificació de la llei en considerar que la crema de restes agrícoles no pot ser equiparable a la dels envasos, plàstics i altres objectes que són productes de l'home, i no generats per la natura com són les restes vegetals. L'incompliment de la llei pot dur aparellada sancions fins als 2.000 euros

Elaboració pròpia