L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 7 de maig del 2022

El Centre Excursionista ha presentat el llibre i l'audiovisual "Retrobem les nostres arrels" - El VÍDEO


L'interés i l'expectació de centenars de vallers i valleres davant la presentació del llibre i de l'audiovisual "Retrobem les nostres arrels" del Centre Excursionista de Tavernes (CETV) va omplir l'auditori de la Casa de la Cultura. El CETV havia preparat un viatge per la història antiga més recent de Tavernes, en concret dels darrers 150 anys, on ens van oferir les imatges d’un poble diferent, amb gent amb altres anhels, més arrelats a la terra,  a través d'unes fotografies arreplegades a poc a poc i durant molts anys i amb aportacions també de particulars per Ximo Palomares i Valentí Martín, membres de l'entitat vallera.

 


 

La presentació va començar amb l’actuació del Cor de Cambra Quinze de Març que ens va delectar amb ha delectat amb dues peces, "El canó de Palomós" i "El vell Montgó", per passar tot seguit a la presentació del llibre i l'audiovisual, projectat en la pantalla de la sala.

 

 

Arribats als moments dels parlaments, Ximo Palomares va recordar la gran tasca de la recollida de les fotografies, l’escaneig, la generositat de la gent per deixar fotos familiars perquè quedaren com a patrimoni del poble. Valentí Martí va recordar l’origen llunyà de la recollida de les fotos familiars, i com a través de la secció de Cultura i del Fotoclub Social s’organitzaren les primeres exposicions. I explicava com en aquella època calia fotografiar les fotografies i, fer copies dels negatius. 

 

 

Una tasca que, com es va fer esment, no ha acabat perquè hi ha l'interés de formar un arxiu fotogràfic del poble i per tant es va demanar la col·laboració ciutadana perquè prestaren durant uns dies les caixes i àlbums de fotos antigues que tenim a les cases per poder-les escanejar.

El president, Vicent Felis, va assenyalar la satisfacció del Centre Excursionista per l'obra feta, en ser un llibre que ens recupera una part de la  memòria i de la història,  una part viscuda i altra contada, del nostre poble. Felis va assenyalar que aquest acte forma part de les múltiples activitats del 50è aniversari que al llarg de l'any s'han programat amb motiu de la fundació del centre.

 

El Centre Excursionista i els dos autors van agrair a l'Ajuntament, i en especial a la Regidoria de Cultura l'ajuda alhora de realitzar el llibre i l’audiovisual, i van lliurar un exemplar a l'alcalde Sergi González i a la regidora Encar Mifsud.

L'alcalde de Tavernes, Sergi González, va dirigir unes paraules als presents on va destacar i lloar la gran tasca que realitza el Centre Excursionista, va esmentar la gran sintonia existent entre l'Ajuntament i el Centre a l'hora d'organitzar i dur a cap actes i actuacions en favor del poble i els va encoratjar a seguir en aquesta línia de treball i de benefici a la ciutat.

 

 

La cloenda de l'acte va tindre de protagonista al grup local l’Ajunt de la Bota, que cantaren “La Tia Juliana”, “La Barraca” i la cançó que dona nom al grup “L'Ajunt de la Bota”.

 

 

El Centre Excursionista va oferir als assistents un refrigeri en el vestíbul de la Casa de la Cultura, uns moments durant els quals els assistents pogueren xerrar amb els autors.

L'enhorabona al Centre Excursionista i als autors, Ximo Palomares i Valentín Martí, per la tasca realitzada.

 


 

 

 Elaboració pròpia