L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 14 de maig del 2022

Els alcaldes de la Valldigna opinen en les Corts Valencianes sobre la nova Llei Valldigna

 

 

Els representants de les localitats de la Valldigna han comparegut davant la comissió d'Educació i Cultura de les Corts per a expressar el seu punt de vista sobre la Proposició de Llei sobre el monestir de Santa Maria de Valldigna, que prepara el Grup Parlamentari Compromís. 

Els parlamentaris dels diferents grups han tingut l'oportunitat de preguntar i escoltar tant els alcaldes com a la historiadora de l'art i experta en patrimoni cultural, Isabel Canet; i l'arquitecte Salvador Vila sobre aquest projecte. 
 
Intervenció de l'alcalde de Tavernes

La llei està impulsada per la diputada de Compromís, Nathalie Torres, amb l'objectiu de dignificar el patrimoni i potenciar la participació en la gestió del monestir. Es cerca que Santa Maria de Valldigna compte amb un consell rector que incorpore a persones acadèmiques de l'àmbit de la història, el patrimoni cultural i la conservació i restauració de béns culturals. Compromís també vol ampliar les competències per a promoure la funció social del monestir com a espai cívic, institucional i cultural de la ciutadania valenciana.

Si s'aprova aquesta llei, s'incorporaren al consell rector del monestir els quatre pobles que formen part de la Valldigna a través de les seues alcaldies o delegats, tres representants de les universitats públiques valencianes i també les altes instàncies culturals valencianes com són el Consell Valencià de Cultura i l'Institut Valencià de Cultura. 

 La proposta de Compromís marca el dia 15 de març com a Dia de la Valldigna, donant-li major importància i rellevància institucional a la data fundacional del monestir.
 
Intervenció de l'alcalde Sergi Gonzàlez
 

 

 
Nota de premsa de Compromís, facebook municipal i elaboració pròpia