L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 10 de maig del 2022

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: És lamentable culpar a l'Ajuntament de la prohibició de cremar, ordenada per Llei des del govern de Madrid

 
 
La llei és per complir-la. Ens agrade o no, la considerem com a justa o no: dura lex, sed lex.  I la llei  7/2022 del govern de Madrid sobre residus agrícoles, repetim: decretada pel govern de Madrid no per la Generalitat ni per l'Ajuntament, no agrada als nostres agricultors, no ens agrada, però cal usar sempre els camins institucionals, les representacions als òrgans legislatius de l'estat per fer arribar al legislador la inconveniència de la mesura i els perjudicis que ocasiona a l'agricultura valenciana.
 
Com ha afirmat en un escrit a Facebook la regidora Noe Alberola "és lamentable que es faça responsable a l' Ajuntament per la prohibició de cremar restes agrícoles, quan és el Ministeri de Transició Ecològica, l'òrgan per damunt de la Generalitat i dels Ajuntaments, qui ha fet aquesta llei. Sí, ha estat el govern de Sànchez".
 
Una persona de carrer potser no conega una llei que ha entrat en vigor fa només uns dies. No és el cas dels regidors, que no coneguen les lleis ni es preocupen de conéixer-les quan des del mateix Ajuntament s'ha informat... Com a mínim, hi ha una responsabilitat moral de saber els temes que afecten Tavernes i així poder informar en positiu a la ciutadania i no fer el contrari com assenyala la regidora: "Tractar de confondre als veïns i veïnes de Tavernes, és un cop més el camí escollit pel partit de la Gavina" 
 
 
 
 
La regidora de Compromís ho deixa ben clar, per si volíeu llegir: "Ni l'Ajuntament dicta les lleis, ni és qui denúncia (als agricultors). La nostra obligació és la d'informar de que la llei entrava en vigor i d'allò a lo que s'exposa qui no la complesca. Tenim coneixença i és una irresponsabilitat carregar contra l'Ajuntament quan ens ha aplegat, per molts llauradors del propi poble i dels pobles del voltant, que el SEPRONA s'està personant (als llocs de cremes)  i té ordre a dia de hui de sancionar".
 
I això repetim, és el que ha fet l'Ajuntament i la regidoria d'Agricultura: informar de la prohibició de cremes. I quanta raó té la regidora responsable de comunicació de l'Ajuntament quan afirma: "I  el que ha fet el regidor d'Agricultura és traslladar a qui correspon  que una ordre d'aquestes dimensions no es pot traure de hui per a demà, calen uns tempos, unes mesures i un suport que acompanye eixe camí i contemple les realitats de cada zona.  Compromís al Congrés i al Senat ja va traslladar fa dies (al govern de Sánchez) que ni eren les formes, ni el millor fons. A nivell local, hem presentat una moció demanat solucions per a la eliminació de les restes agrícoles, el propi Regidor, ha convocat el Consell Agrari, per tractar aquest tema. Que siga l'oposició qui prenga la metxa contra l'Ajuntament, quan hem informat i tractat d'evitar denúncies que poden enfonsar la precària campanya citrícola, sí que és IRRESPONSABLE, DESLLEIAL I RASTRER". 
 
Elaboració pròpia segons l'escrit de la regidora Noe Alberola