L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 23 de maig del 2022

Es tracta de ser solidari, perquè ¿Té Tavernes culpa que els temporals foren en març i abril?

 

 

"No es tracta d'enfrontar un poble contra altre, perquè les ones, les corrents i l'arena no entenen de fites de terme". Així de clar ho ha expressat el regidor d'Urbanisme de Tavernes, Josep Llacer, de Compromís davant les  queixes de Gandia perquè l'arena acumulada en les seues platges - i que no oblidem s'acumula arrossegada per la mar des de d'altres platges, entre elles les de Tavernes-  Costes la torne novament al seu punt d'origen. Ara Tavernes en té de necessitat i confia en la solidaritat dels veïns. 

Tot el món ho sap i els estudis ho confirmen: l'arena que perd Tavernes s'acumula molt més al sud, a Gandia i Xeraco, d'ací que Costes haja decidit servir-se de l'acumulat per tornar a l'origen i regenerar la platja perduda.

Sí, és cert que l'extracció es fa ara, en el mes de maig, però no oblidem que el perjudici ara mateix si l´hi ha és mínim i més quan  falta més d'un mes per a la temporada turística alta, que serà juliol. I si no anem errats tampoc s'extrau arena de la zona pròpiament urbana, sinó mes enllà del limit nord urbà, encara que s'entre pel primer carrer. 

 

 

 

 

Aquestes són les platges que volen tinguem a Tavernes aquest estiu?

 Sobre això  hem de dir: ¿Quina culpa té Tavernes de que els temporals hagen destrossat la platja en el mes de març i abril, i no en desembre o gener amb més marge per actuar? Té alguna culpa Costes per haver d'actuar - i cal reconéixer-ho amb bastant rapidesa- per resoldre totes les qüestions administratives en poc de temps i regenerar la platja abans del mes de juliol, i salvar la temporada turística a Tavernes?  

¿O és que Gandia preferia una actuació de Costes a partir del mes d'octubre, encara que Tavernes passe un estiu sense platges i  quede greument perjudicada en la seua economia i turisme per no tindre platja a l'estiu? Les fotografies que publiquem de com estava la platja fa només unes setmanes, abans de l'inici de reposició parlen i parlen de la necessitat.  Cal més solidaritat i empatia amb Tavernes i més quan a Gandia no li costa un euro, ni tampoc aporta res propi ni de la seua propietat en ser les costes  competència de l'estat. I l'extracció, repetim que si no anem errats, no és en zona pròpiament urbana, sinó més enllà del límit nord tot i que s'entre pel primer carrer.

Com bé diu el regidor Josep Llacer, de Compromís, partit que està donant "el callo" per salvar la temporada turística a Tavernes i beneficiar al sector hostaler i l'economia local, aportar arena és una solució "parxe" perquè allò que realment "es tracta és d'aplicar una solució definitiva per al problema de transgressió de les platges de Tavernes".  I d'això que en diu el govern del PSOE de Madrid?



 

Llàcer ha recordat que "Tavernes porta dècades reclamant a Costes i al Ministeri una solució definitiva. Hem proposat diverses alternatives i tenim estudis de la UPV per donar solució al problema amb esculls que reduesquen la intensitat de les ones alhora que retinguen l'arena que aboquen". 

LLácer assegura que en Tavernes estem farts de parxes i de vore com en qualsevol temporal hi ha moviments d'arena que se'n van cap al sud, cap a les platges de Gandia."Volem recuperar les platges que teníem. Volem unes platges DIGNES".

I tots volem més solidaritat, afegim nosaltres. No només de Gandia, sinó del govern d'Espanya, tres anys ja sense cap solució amb l'actual govern del PSOE i molts anys més en l'anterior del PP.

A partir de la publicació en facebook del regidor Llácer