L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 12 de maig del 2022

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Les dues "Bandera Blava" no les tenim per haver guanyat cap aposta o concurs, ni per un favor.

 

Aconseguir la bandera blava de la Goleta malgrat la total manca d’interés del govern de Madrid és una proesa. El govern valler,  amb alcaldia de Compromís, ho està aconseguint: són ja 9 anys consecutius,  “contra viento y marea” i mai més ben dit pels temporals i DANAs patits,  els primers anys amb el govern de Rajoy del PP i, després i ara, amb els 3 anys que porten de govern de Sánchez del PSOE.

Per damunt de la manca d’interés institucional del govern de torn a Madrid, siga PP o PSOE (tanto monta, monta tanto), i davant falta d’impuls des de Madrid de les solucions definitives més enllà del simple abocament d’arena (pa per a l’estiu i fam per a després). Com ja hem dit moltes vegades la faena del matalafer o si voleu Sísif en versió moderna i la Goleta en lloc de la muntanya.

 

Lliurament de banderes blaves el 2021

 

 

Per damunt d'aquesta falta d'interés, s’ha aconseguit de nou dues banderes per a Tavernes, cosa que alguns no accepten. Malparlen de la platja, en negatiu, en base als seus criteris subjectius, sense assabentar-se ni voler assabentar-se (que és pitjor) que l’ADEAC (Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor) i responsable a España dels programes internacionals de Foundation for Environmental Education (FEE), disposa d’uns criteris propis, objectius, sobre com, a qui i perquè atorguen les banderes blaves. No és l’Ajuntament, ni la Generalitat, ni l’Estat espanyol que les concedeix, sinó un organisme independent.

 

A els sembla una paradoxa: banderes blaves per a platges amb problemes de quantitat d’arena i de transgressió marina. Però ho hem dit ja moltes vegades: les bases de la concessió no valoren la bonicària de la platja, ni si és agradable a la vista, o si té una bona urbanització o si l’arena és daurada o negra, o si hi ha més o menys arena, o si és més fina o gorda, etc. Res d’això ni compta ni pesa. 

 

 

 

 

En el cas de Tavernes, les banderes blaves tenen realment un significat més especial: reconeixen el treball i esforç de fa 9 anys des del govern/alcaldia de Compromís per superar els entrebancs de temporals i donar un servei excel·lent. És per a estar ben contents i pagats però, malauradament sempre hi ha que no valora el que tenim i menysté i rebutgen el guardó Bandera Blava per qüestions que no tenen res a vore amb les bases de concessió. Tant de poble que pagaria per tindre dues banderes blaves!!!

 

Les bases de concessió valoren la qualitat i serveis, mesuren la qualitat de l’arena que hi ha, la qualitat de les aigües on pren el bany la gent. Una qualitat que estudia, analitza i valora molts paràmetres al cap de l’any, entre els quals esbrina que no estiguen contaminades, ni aigua ni arena, que no produesquen infeccions, siga en la pell o de tipus gàstric, etc. etc. i tot això adobat des de l'Ajuntament amb un bon tractament mediambiental de la platja i voltants. I tots els anys, des de en fa 9, eixe examen és aprovat. 

 

 

 

 

I si Tavernes, o millor dit les platges fa 9 anys que passen l’examen, és perquè des de l’àrea de Serveis Municipals s’efectua un bon servei, amb un esforç que de vegades ha de superar imponderables, com treballar a estall perquè un  temporal ha desfet el treball d’un mes anterior, com sovint ha passat després de Pasqua.

 

Aquest estiu tornarem a rebre visites de turistes. Més o menys, però en tindrem i gaudiran de nou i voran com ni des del govern de Madrid, ni des de cap organisme oficial, han fet res per solucionar els problmes. Però si que voran onejar a les entrades de les dues platges les banderes blaves, símbol de la qualitat de l’aigua i de l’arena. I això no serà gràcies als governs de Madrid i a les àrees de Turisme autonòmic, sinó gràcies al treball que, des de l’Ajuntament du a cap, la brigada municipal i l’àrea de Serveis Municipal, en una tasca que rep el millor dels reconeixements: 9 anys consecutius dues banderes blaves.

 Les opinions expressades son nostres i de ningú més