L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 3 de maig del 2022

L'ORATGE: Hem tingut una nit de trons, llamps i aigua i tot apunta a que continuarà fins al dijous



Tenim per avui risc de nivell taronja per tempestes i això s'ha vist ja aquesta passada nit, que ha estat mogudeta,  amb trons i llamps, i també pluja, fenòmens que s'han centrat majorment en un període de temps entre les quatre i cinc de la matinada. No ens consta que haja pedregat, i millor així, perquè la pedra i granís va ser ahir protagonista en moltes zones valencianes, especialment a les comarques d'Alacant.

I a la Valldigna, i des d'ahir per la vesprada talment com havíem previst, ha continuat plovent. Les informacions d'AVAMET ens parlen de quantitats diverses, així mentre a Barx s'han arreplegat des d'ahir sobre uns 15 litres, les pluges han estat més generoses a Benifairó i Tavernes on s'han mesurat en total quantitats entre 30 i  més de 40 litres, sempre segons els punts geogràfics on estiguen les estacions metereològiques.

 

La tempesta aquesta nit. El punt negre localitza Tavernes

 

Si ens fixem en la situació del mapa, les tempestes han estat prou generalitzades a la Safor-Valldigna. Una situació que continuarà al llarg del dia i que, com ahir ja vam dir, es deu a un nou embossament d'aire fred que farà que la primera part de la setmana, fins el dijous, siga molt inestable, i  afectarà totes les comarques del País Valencià. Pot caure granís i les pluges ser localment intenses, fins a 40 litres, però això és com una loteria i no pots saber mai en quin punt la deixarà caure amb més intensitat.

 

Acumulat previst fins al dijous

 

Sí que és més probable que pel moviment de la DANA cap a l'est, tinguem una entrada d'aire de gregal i de nou les pluges a la Safor-Valldigna i les Marines siguen persistents. 

Dijous la borrasca s'allunyarà i començara un període de bon oratge que pot ser per a tota la setmana vinent.

Per l'elaboració de l'oratge ens basem en distintes fonts: les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i segons els casos.