L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 17 de maig del 2022

Tavernes i la UPV presenten el projecte pilot d'esculls marins per protegir les platges

 

L’Ajuntament de Tavernes i la Universitat Politècnica de València (UPV) han exposat  a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica el projecte pilot d’esculls marins artificials a les platges valleres, el qual podria ser una solució als greus problemes de regressió que pateix el municipi i tot el litoral valencià.

En la presentació han estat presents la secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, la directora general de Canvi Climàtic, Celsa Monrós, l’alcalde de Tavernes, Sergi González, el primer tinent d’alcalde, Josep Llàcer, i els catedràtics de la UPV especialitzats en la costa, Vicent Esteban Chapapría i Josep Serra.

El consistori i la UPV han plantejat la viabilitat d’execució del projecte d’investigació d’esculls marins artificials a les platges de Tavernes, amb els quals es disminuiria la força de les corrents marines i es frenaria la forta regressió de l’arena, una solució que es podria adoptar en el futur també en la resta de platges afectades del litoral mediterrani.

Tant la secretària autonòmica com la directora general han valorat positivament el projecte pilot presentat i han mostrat la predisposició de la Conselleria a recolzar l’Ajuntament per tal que s’execute la solució definitiva a la greu problemàtica de les platges de Tavernes per part del Ministeri de Transició Ecològica i la Demarcació de Costes.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha destacat que “seguim exposant la crítica situació de les nostres platges a les institucions supramunicipals, perquè necessitem unir esforços i reivindicacions que ens ajuden a accelerar l’arribada de solucions definitives al problema de regressió”.

 

Segons la nota del Gabinet de Premsa i Comunicació  16/05/2022 21:01