L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.666
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:57.008

dissabte, 10 de novembre del 2018

Compromís es va plantar davant la petició de la Confederació del PP d'executar la sentència del Vergeret: l'Ajuntament no tombarà cap edifici.




 
La Confederació Hidrogràfica del Xúcar (CHJ)  va enviar el passat mes de març un requeriment a l’Ajuntament de Tavernes perquè aplicara forçosament la sentència del Tribunal Suprem que havia declarat il·legals els vuit edificis del Vergeret edificats a menys de 100 metres del riu. En la fotografia, es veu alguna d'aquestes finques al costat del riu.

El govern de Compromís va indicar que no procederia a una actuació com la que volia la Confederació, aleshores en mans del PP, que suposava tombar uns edificis on avui dia viuen centenars de famílies. La Confederació del PP, segons avui ha fet públic el diari Levant-EMV, va donar el termini de 15 dies per “reestablecer la zona a su estado anterior”, que diu la sentència, amb la qual cosa allò que li demanava al govern de Compromís era que tombara els edificis.

També s’advertia que si no s’executava la sentència en el termini que els donaven,  posarien “multes coercitives” a Tavernes, unes multes que podien ser molt fortes econòmicament i suposarien deixar l’economia municipal molt tocada.

Octubre 2007. Última eixida del riu Vaca. La Confederació del PP no se sentia responsable de possibles inundacions. I ho afirmava després de 7 anys de paralització del projecte i sense haver fet res per donar una solució.

La petició de la Confederació no havia transcendit fins ara, perquè el govern de Compromís no va voler crear alarma social i confiava en la via de gestió i diàleg per cercar una solució, almenys de tranquil·litat. No obstant,  podem assegurar que l’alcalde, Jordi Joan, i el regidor d’urbanisme Josep Llácer, de seguida van mantindre una reunió amb el responsable de la Confederació, amb molt poc de resultats, i de la qual van eixir molt decebuts perquè, resumint en poques paraules,  el comissari d’aigües del PP els va dir que la Confederació no anava a fer-se responsable dels efectes de cap inundació que poguera produir-se en la zona.

El govern de Compromís va remarcar que no emprendria cap actuació que implicarà enderrocar res, i menys encara des del moment que la Confederació sabia que l'Ajuntament estava des de feia mesos treballant en un projecte per a corregir la inundabilitat de Tavernes i que la mateixa Confederació encara no havia donat cap resposta al respecte. 

El projecte contempla "sellar" el pas del pont mitjançant una comporta

El projecte planteja un mur de contenció des de l’assut fins a la zona del Tol·lo i cal recordar que la Confederació va tornat el primer projecte perquè l’Ajuntament fera una sèrie de modificacions. Una vegada realitzades, l'Ajuntament l’ha tornat a remetre a l’entitat, però fins el moment el govern de Compromís no ha tingut cap resposta.  I es considera molt important perquè ha de marcar el camí a seguir per l’Ajuntament per poder solucionar el problema.

El canvi de govern, del PP de Rajoy que volia que l’Ajuntament tombarà edificis, al nou del PSOE, ha servit per donar un punt de tranquil·litat, almenys momentània: Novament l’alcalde Jordi Joan i el regidor Josep Llàcer es reunien amb Confederació, ara amb el nou comissari d’aigües que ha assegurat que no imposarà sancions perquè es veu clara la voluntat de l’Ajuntament i ja es treballa en una solució amb el projecte esmentat.

L'alcalde explica als senadors de Compromís la problemàtica del Vergeret. Compromís va impulsar una petició al govern de Rajoy perquè s'execute el projecte del Vaca, petició que va ser tombada amb el vot en contra del PP

El pròxim dilluns hi ha anunciada una reunió del govern municipal amb els veïns afectats en la Casa de la Cultura.
  

Hi ha actuacions del PP que mai no entendrem 

Hi ha coses que resulten incomprensibles i en el tema Vergeret n’hi ha moltes:

1. Va ser el PP de Tavernes qui va atorgar la llicència urbanística al Vergeret sense cap permís de Confederació i el Tribunal Suprem va confirmar la il·legalitat d’algunes construccions bastides en zona de policia del riu.

 2. Va ser el govern del PP de Madrid qui va anul·lar el projecte de canalització del Vaca en la fase d’adjudicació, i eixe projecte donava la solució a tot el problema.

 3. Ha estat el govern del PP de Rajoy qui durant 7 anys no ha atés les reivindicacions de Compromís d’incloure el projecte de canalització del Vaca en els pressupostos de l’Estat, una petició que es fa tots els anys des del 2012 fins ara.

4. Ha estat la Confederació governada pel PP qui va demanar fa uns mesos que s’executara la sentencia, que implicava tomar els edificis.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Eixos del pp ni tenen vergonya ni dignitat politica. Ha saber que ania en el VERGERET i ara tot el mort per a Compromis ...i van.

Anònim ha dit...

Vergeret= corrupcio del pp