L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 8 de novembre del 2018

La Confederació nega el permís a Tavernes per obrir un Centre de Dia en el Vergeret



El govern de Compromís ho tenia tot a punt: la redacció del projecte, els 240.000 euros per habilitar el local, els baixos que veieu en la fotografia,  i va demanar l’autorització a la Confederació per poder obrir el Centre de Dia en el Vergeret. Eixa autorització es va demanar ja fa temps, i ara després de mesos de converses i gestions, finalment la Confederació ha negat l’autorització.

La negativa vindria per la sentència del Tribunal Superior de Justicia del 2011, que anul·lava la llicència atorgada pel PP al projecte urbanístic El Vergeret i ordenava "la retirada de todas aquellas viviendas construidas sin autorización de la Confederación Hidrogràfica del Júcar". Els efectes de la sentència no han pogut ser corregits perquè el govern de M. Rajoy, del mateix partit que havia creat el problema, va eliminar el projecte del riu Vaca en el mateix moment de l’adjudicació de les obres.

La decisió final de la Confederació arriba després de mesos i ha estat poal d’aigua freda per al govern de Compromís, però també per a Tavernes, que veu com tot el treball i gestió fet per l’alcalde Jordi Joan, fins i tot implicant a la mateixa Mónica Oltra, vicepresidenta del Consell i  consellera de Igualdad y Políticas Inclusivas, no ha servit de molt. Recordem que Mònica Oltra va confirmar la seua implicació, recolzament i ajuda al projecte en la visita inaugural al centro Adisva.

Una vegada més Tavernes ensopega amb la Confederació, l'entitat depenent aquest 7 anys últims del govern de Madrid del PP i que : 1) no ha executat el projecte del Vaca 2) Tampoc sabem res del projecte (uns 10 milions) que prometeren executar fa més d’un any per evitar inundacions a Tavernes; 3) no tenen diners per arreglar els camins del Tancat i Séquia la Bova;  4) no s’ha dona permís al mur projectat des de l’assut al Tol·lo perquè no vol que siga 1 metre d’alçada sino més de 2 metres i posar comportes en el pont de l’Escorxador, cosa inviable;  5) no s’ha pogut fer la circumval·lació perquè no s’ha executat la millora del riu i ara, 6) no es pot donar  permís al Centre del Dia per a majors.   

Això és allò que en castellà es diu “la pescadilla que se muerde la cola”. I tot perquè un senyor nomenat M. Rajoy, del PP, va tindre l’ocurrència d’eliminar el projecte del Vaca en el moment de l’adjudicació i gràcies a la seua decisió patim des del número 1 fins al 6.

Comprar un edifici de 24 habitatges per a lloguer social i Centre de Dia
L’alcalde, Jordi Joan, en manifestacions que arreplegava el diari Levante-EMV criticava el fet de que moltes obres a Tavernes, com aquest Centre de Dia, no es poden executar perquè no es va executar quan tocava el projecte del riu Vaca, i per tant tampoc la circumval·lació o ara el permís del Centre de Dia.

L’alcalde ha proposat a la Conselleria de Mònica  Oltra que compre un edifici nou en la carrer Sant Benet, front al parc de Cantalot. Eixe edifici disposa de 24 habitatges i la idea de l’alcalde es destinar-los a lloguer social o a pisos tutelats, i els baixos destinar-los a Centre de Dia per als majors.

L’edifici es nou, està acabat però no viu ningú: els pisos no s’han venut i actualment és el denominat “banco mal”, la Sareb, qui té la propietat. Eixa idea de que la Conselleria compre l’edifici no es nova, ja havia estat proposada i per això el govern de Compromís va demanar permís per tapiar les entrades i evitar actes d’ocupació.

Les gestions ja estan iniciades però no serà una cosa senzilla. Els pròxims dies pot haver una primera reunió a tres bandes: la Generalitat, la Sareb i l’Ajuntament en el que serà la primera presa de contacte i conèixer quina es la disposició de negociar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que poca vergonya la Confederacio ara no deixa fer el Centre de Dia i de la urbanizacio va passar i eu va consentir. A saber el mangoneo.

Anònim ha dit...

A vore si tampoc deixen obrir la piscina mai.
També esta prop del riu.