L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimarts, 13 de novembre del 2018

L'alcalde tranquil·litza els veïns del Vergeret: no es tombarà cap edifici ni habitatge





L’alcalde Jordi Joan i el regidor d’Urbanisme, Josep Llácer, van informar anit als veïns del Vergeret la situació actual de la urbanització després de les noticies sorgides aquests dies arran de la petició que la Confederació d’execució de la sentència del Tribunal Suprem.

L’alcalde Jordi Joan només prendre la paraula va tranquil·litzar els veïns i va negar la possibilitat d’enderrocar cap edifici, i va deixar ben clar des del primer moment que parlava com alcalde de Tavernes i no com a membre d’un partit polític, i no anava a retraure res de la gestió política del passat. I ho va complir.


Al llarg de les intervencions de Jordi Joan i Josep Llácer no es va sentir per a res cap retret ni cap crítica al PP, i es van dedicar a explicar la situació i tot el que havien fet i intentat fer en aquests darrers any.

I no cal ni recordar que Compromís es va trobar amb un situació greu i molt complexa, heretada de la nefasta gestió del PP local, en autoritzar la urbanització sense permís de Confederació, amb una sentència del Suprem d’enderrocament. Una situació que ha agreujat el govern del PP de Madrid, en impedir donar una solució definitiva amb la  paralització i les traves a l'execució del projecte del Vaca i durant els 7 anys de govern de Rajoy. No han fet res, ni ell ni a través de Confederació, per recuperar el projecte global o com a mínim, la part corresponent al casc urbà de Tavernes.

Un aspecte de la sala anit
 
Els  temes informats als veïns foren: 

- La sentència del Vergeret qualifica com a il·legal la urbanització. Això portaria a enderrocar les finques en zona de policia si l’Ajuntament es veu obligat a “restituir a la situació d’origen” . Això com indicava l’alcalde no passarà perquè el projecte del mur restituirà la legalitat a la urbanització.

- La urbanització del Vergeret no està recepcionada per l’Ajuntament. Això implica que l’Ajuntament no té cap obligació d’atendre manteniment ni reparacions de voreres o enllumenats, encara que són actuacions que du a cap quan li corresponen a l’agent urbanitzador. Així, s’ha actuat per corregir les múltiples apagades de fanals, i s’atén a obres de manteniment. En parlar d’això, com van dir i van reconèixer alguns administradors de finques presents, hi ha casos d’obres mal fetes i perjudiquen els veïns, citant casos concrets de voreres en pendents a l’inrevés o arquetes que no desaigüen on correspon.

- La rescissió del contracte per l’agent urbanitzador “Pro Vergeret”. Josep Llácer explicava que això s’ha de fer per mutu acord o s’arribarà a un contenciós amb l’agent urbanitzador. Es va informar també que l’Ajuntament ja li porta guanyat dos judicis a “Pro Vergeret”, que li exigia a l’Ajuntament que recepcionara les obres, cosa a la qual l’Ajuntament s’ha negat fins ara perquè considera que la urbanització no està acabada. Dos jutjats ja li han donat la raó a l’Ajuntament en aquesta qüestió.

Inundació al Vergeret (octubre 2007)
- L’Ajuntament acabaria les obres si s’arriba a un acord per consens amb “Pro Vergeret”. Seria l’Ajuntament qui acabe les obres que falten, per a la qual cosa usaria l’aval que té dipositats l’agent urbanitzador. No obstant, es va remarcar que primer s’haurà de comprovar tota l’obra fet i l’estat en que es troba, així com les reparacions a efectuar, i valorar-les.

- Els habitatges comprats pels veïns són legals. L’explicació va deixar ben clar que una cosa és la problemàtica de la urbanització i una altra ben diferent són les finques i habitatges de la urbanització. Tant l’alcalde, com el regidor i com el tècnic jurista municipal, que hi assistia, van aclarir alguns aspectes legals i ho van deixar ben clar: els habitatges comprats pels veïns són legals, per això disposen de cèdula d’habitabilitat i tots els tenen anotats en el registre de la propietat.

- El mur que es vol construir des de l’assut fins a la zona del Tol·lo. L’alcalde va confirmar que es va presentar a la Confederació l’any passat, i els el van tornar per canviar alguns aspectes del projecte. S’ha tornat a presentar enguany, ja fa mesos, però fins ara la Confederació no ha remés el seu informe, i es necessari per avançar en les següents fases del projecte. 

Zona de Vergeret afectada
Desenvolupament de la reunió informativa 

La reunió s’iniciava amb un repàs general de la història de la urbanització, amb els problemes sorgits en governs anteriors del PP, sense esmentar-lo, quan la Confederació va denunciar l’Ajuntament. La denuncia va portar a una primera sentència condemnatòries del Tribunal Superior de Justícia valencià i que va ser ratificada després pel Tribunal Suprem. La sentència obliga a l’Ajuntament a restituir la situació original, però no explica com s’ha de fer, ni tampoc la Confederació, com a denunciant, ha pres cap determinació.

Jordi Joan va explicar que eixe problema, el de la sentència, se’l va trobar nomes va ser elegit alcalde, i les primeres gestions van ser arribar a un acord amb Confederació per corregir la inundabilitat i es va acordar construir el mur que està en fase de projecte.

L’alcalde va deixar també ben clar que tots els problemes del Vergeret, i també els de tota la Valdigna i Xeraco, se solucionen amb l’execució del projecte del Vaca. Va explicar les reunions mantingudes a Madrid per exigir que el projecte del Vaca, que també solucionaria els problemes de Marjaletes-Fontetes i la circumval·lació, fora executat dins dels pressupostos de l’Estat. Però com deia: per al PP de Madrid el projecte mai va ser prioritari, a pesar que el Pla Hidrològic Nacional vigent encara qualifica les obres del Vaca com a urgents i necessàries. L’alcalde concloïa: el projecte del Vaca ni està ni se l’espera.



Cal recordar que durant els 7 anys del govern de Rajoy, el grup de Compromís al Congrés, i també al Senat, han presentat com a esmena dels pressupostos de l’Estat incloure les obres en els pressupostos de l’Estat, però el PP sempre l’ha votat en contra. I també l’ha votat en contra Ciudadanos des de que té presència en el Congres de Diputats.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt elegant i correcta la postura de Jordi en parlar com a alcalde i no com a regidor de Compromís, i deixar de costat les critiques al Partit Popular. Ni dir tan sols que durant estos 7 anys mai no ha tingut cap ajuda ni mostra de col·laboració del Parit Popular, tot i que són els responsables de tot el que estem passant els veïns, i passa ell com alcalde, que bon marró s'està tragant. Al revés, encara estaríem ara sentint els crits i critiques dels populars contra Compromís. Una vegada més les formes són les formes, l'educació és l'educació i es demostra que tots no són igual en la política.