L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 19 de novembre del 2018

Un resum final del dia amb la situació a les 21 hores


Ha parat de plouré. Sembla ser, si fem cas a les prediccions que el mal oratge ja ha passat, i per a demà ens espera un dia amb ven aponentat i sol. El canvi d'oratge vindrà bé perquè les terres comencen a desaiguar i assecar-se després d'aquests dies, comptant també amb la setmana passada, on s'han arreplegat a la Valldigna quantitats superiors als 400 litres. A Barx més encara, sobre els 600 litres. La fotografia superior és el riu Vaca en el tram del camí de la Séquia la Bova.

Us oferim tot seguit les pluges d'avui segons la informació que facilita MeteoVall-AVAMET al seu web. Com veieu, els pobles de la Valldigna tot i desconéixer les dades de Simat estem al capdavant del llistat d'avui.


 I anem ara amb el resum del dia i situació actual. El primer que cal dir és que el riu s'ha portat bé al pas pel nucli urbà de Tavernes. Al llarg del dia ha mantingut un nivell semblant, el que veieu en les fotografies següents preses aquesta vesprada. I un motiu per estar contents, el nivell del riu va abaixant poc a poc i fa una hora, sobre les 19:30 hores, havia abaixat 25 cm. respecte a les 18:00 hores. Cada franja de color representa una altura de 50 centímetres.



El riu Vaca ha passat al llarg del dia molt ple per la Séquia la Bova, fins i tot desbordant-se cap als camps dels voltant. Les fotografies que us adjuntem tot seguit  ho diuen tot.  Cal també indicar que en les comportes que desaigua a la mar, entre els termes de Tavernes i Xeraco, també havia abaixat el nivell: a les  17'30 h estava a la ralla de 130 i  sobre les 19'15 estava en  120.



A la platja continuava tancada l'Avinguda de la Marina, el canal de defensa estava desbordat i el llac de la Goleta estava de gom a gom, com veieu en la fotografia. Una cosa: no es podien obrir ni les comportes del canal de defensa ni desaiguar el llac perquè la mar estava més alta. Es confia que demà amaine el temporal i serà aleshores quan  s'obriran les comportes del pla de defensa, les del llac i fins i tot les canonades enterrades que desaigüen els Marenys a la mar.


Tot apunta a que deixar de ploure facilitarà que el nivell del Vaca i de les sèquies abaixen, però no serà cosa d'unes hores, que el riu porta molta aigüa, i continua reben aigua de molts punts de la Valldigna, cas del Clot de la Font, que les fotos ens diuen com brollava aquesta vesprada i de Bolomor, amb la qual cosa el Badell anava de gom a gom... i un poc més! 




Us oferim uns vídeos de l'assut, el primer nostres gravat sobre migdia i el segon que hem recollit de la xarxa i gravat aquesta vesprada.