L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 14 de novembre del 2018

L’Ajuntament transmet un missatge de tranquil·litat a les veïnes i veïns del Vergeret


L’alcalde, Jordi Joan, i el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, asseguraren que no s’enderrocarà cap habitatge. Avui hi ha prevista una reunió amb el comissari de la Confederació, per tractar entre d’altres temes, l’agilització dels tràmits de construcció del mur del Vergeret.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, en nota de premsa oficial ha expressat que la reunió que va mantindré amb els veïns del Vergeret “va servir per a explicar de primera mà tot allò que estem fent per tal de solucionar els problemes del Vergeret i donar l’oportunitat de participar als mateixos veïns per donar-los la màxima informació possible”.

L’alcalde va aprofitar també “per reivindicar les obres de canalització del riu Vaca que ha d’impulsar el Ministeri de Medi Ambient, l’única actuació que pot solucionar els problemes d’inundabilitat del Vergeret i que permetrà executar projectes tan importants com els polígons industrials, habitatges de protecció oficial de Marjaletes-Fontetes i la circumval·lació”.

Remarca la nota de l’Ajuntament que l’alcalde, Jordi Joan, i el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, varen expressar al veïnat del Vergeret el l convenciment que no s’enderrocarà cap habitatge. L’acord entre l’Ajuntament i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per complir la sentència del Tribunal Suprem de Justícia, que és la construcció del mur del Vergeret continua en ferm i el projecte està en procés de tramitació.


No obstant, l’alcalde indicava que “ el procés es preveu llarg per la complexa tramitació burocràtica que comporta”. Avui hi ha prevista una reunió del govern de l’Ajuntament amb el comissari de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer en la que, entre d’altres temes, es sol·licitarà, per part de l’ajuntament, la sensibilitat necessària per tal d’agilitar el procés administratiu per la construcció del mur del Vergeret.

Tal com vam informar nosaltres ahir, la nota de l’Ajuntament confirmà que la constructora de dita urbanització “Pro Vergeret”, ha sol·licitat al consistori deixar de ser l’agent urbanitzador i que l’Ajuntament, davant de la petició, cercarà un consens beneficiós per a Tavernes. Si eixe consens no s’assoleix, l’Ajuntament va anunciar que no acceptarà la retirada de Pro Vergeret com a agent urbanitzador, fet que pot comportar un contenciós judicial.

Recordem que l’Ajuntament no te recepcionades les obres perquè considera que hi ha obres que encara no s’han executat en la urbanització, i per deixar ara la condició d’agent urbanitzador un dels temes a solucionar seria com s’acaben i els recursos econòmics per executar-les.

El govern municipal de Compromís de l’Ajuntament després de les darreres notícies publicades sobre el futur de la urbanització, va transmetre un missatge de tranquil·litat a les veïnes i veïns, que varen gaudir d’un torn de preguntes per poder expressar-se.