L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

diumenge, 18 de novembre del 2018

La situació dels camps afectats per les inundacions és "penosa i desastrosa"



“Penosa i desastrosa” és la situació del camp de Tavernes, en paraules del regidor d’Agricultura, Javier Escrihuela, de Compromís, sempre a l’espera del que puga passar amb el nou temporal i l'evolució de l'oratge posteriorment.



El regidor ha penjat en el seu mur de facebook un conjunt de fotografies, moltes de les quals reproduïm ací, on deixen ben clar quina és la situació en les zones afectades per les inundacions del Vaca.



Javier Escrihuela confirma que el govern de Compromís proposarà a l’Ajuntament que sol·licite la declaració de zona catastròfica per les grans pèrdues que els llauradors han tingut en les collites, recordant que a més s’han vist afectat també camins i infraestructures agràries, tant publiques com privades, cas dels murs i bancals.



No devem oblidar que a la pèrdua de la collita, el llaurador haurà de sumar les despeses  en productes fitosanitaris per evitar que la plena en els camps afecte el mínim possible als arbres i així evitar que minve la collita dels anys venidors.



El regidor de Compromís, tal com vam publicar ahir, en una primera valoració i a l’espera de l’evolució de la situació dels camps els pròxims dies considera que es pot haver perdut un 50% de la collita de cítrics de les millors zones de taronja de Tavernes. De fet, en moltes zones com es veu a les fotografies, hi ha una bona sollada de fruit davalls dels arbres, i es nota els efectes de l’aigua fins a meitat taronger.


La preocupació ara és el desaigüe dels camps, perquè ni no es produeix prompte l’aigua estancada pot produir la denominada “asfixia radicular” i afectar els fruits que poden caure de l’arbre. Sense oblidar que pot aparèixer el “pixat” en la taronja si es manté durant molts dies la situació d’humitat. Esperem que una vegada passe aquest segon temporal que ens anuncies faça bon oratge, bufe el vent i seque el terreny.