L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dimecres, 7 de novembre del 2018

Familiars dels represaliats de les foses de Paterna expliquen avui al Parlament Europeu la situació que viuen.


Una delegació de familiars dels represaliats de la fosa comuna 112 del cementeri de Paterna, acompanyada de tècnics que duen a cap les exhumacions i d’advocats dels familiars, serà rebuda avui dimecres en un acte anunciat en el Parlament Europeu de Brussel·les, tal com vam avançar ací la setmana passada. En aquest acte també hi participaran familiars i representants de les altres 14 foses existents a l’esmentat cementeri 

La visita es va concertar fa uns mesos, quan al principi de les exhumacions que es duen a cap en la fossa 112, una delegació del Parlament Europeu va visitar el cementeri de Paterna i es va reunir amb els familiars. 
 
La presidenta de l’associació que representa els familiars dels represaliats en la fosa 112 i on hi ha presumptament 13 vallers enterrats, la vallera Carmen Gómez, ha assenyalat que Europa no comprén el que passa a Espanya amb els represaliats del franquisme, ni tampoc com després de 80 anys hi ha temes que son tabús, intocables i repercuteixen en els familiars, que no han pogut tindre el consol de poder enterrar els familiars al costat dels seus.

La mateixa Carmen Gómez intervindrà avui en un acte que pretén informar el parlament europeu dels afusellaments de 2.237 republicans en el denominat “Paredón España” només per defendre la legalitat republicana sorgida de les urnes, la llibertat i la democràcia, com explicava en la noticia que publicàrem fa uns dies, així com els distints punts de vista de la situació i tal com el viuen i el veuen els familiars, els tècnics i els advocats familiars que han de lluitar contra el mur que representa la llei d’amnistia que considera tots els delictes que puguen existir derivats de la repressió com a prescrits. 
 
Una imatge dels treballs d'exhumació de la fossa 112
 
Carmen Gómez assegura que viatgen al Parlament Europeu amb l’objectiu d’explicar a Europa la realitat a Espanya dels represaliats del franquisme i els problemes legals per poder recuperar els cossos i demanar justícia, pràcticament impossible si no es canvia la llei d’amnistia i els crims del franquisme siguen considerats com a de “lesa humanitat”, i per tant sense prescriure en el temps. 
 
“Justícia i reparació” serà per part dues de les paraules més escoltades avui a Brussel·les, encara que els familiars sempre diuen el mateix: no volen cap compensació econòmica, només la reparació de la dignitat de les persones assassinades i donar-los sepultura digna al costat dels familiars. 
 
Les intervencions en el Parlament està previst tinguen una durada de 90 minuts, dividides en dues parts. En una primera de 45 minuts seran els familiars de les foses exhumades qui explicaran els fets viscuts a Paterna, a traves d’imatges i testimonis directes que es conserven dels represaliats, on es demanarà a Europa que obligue a Espanya a modificar la llei actual. 
 
En la segona part serà el torn dels tècnics qui explicaran la situació dels treballs mentre l’advocada de l’associació explicarà tota la problemàtica judicial amb la qual han de lluitar tots els dies.