L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 23 de novembre del 2018

Ahir va tindre lloc la I Jornada al voltant de la violència de gènere.


 L’Ajuntament de Tavernes, mitjançant la regidoria d’Igualtat, va celebrar ahir la I Jornada al voltant de la violència de genere” , adreçada a personal que tracta amb víctimes o adolescents en màteria de prevenció, conscienció i actuació.

L’acte va comptar amb un conjunt d’associacions convidades entre les quals hi havia “DOROTEA” amb la qual l’Ajuntament treballa de forma continuada i que van aportar el testimoni esfereïdor d'una víctima, així com “Rosa dels Vents”, “Dones Malva”, “Dones de la Safor”. L’acte va comptar també amb la presència de personal de la Mancomunitat, regidories d'Igualtat tant del Partit Judícial de Sueca com de la Safor, personal del Centre de Salut de la Població i coordinadors d'Igualtat dels dos IES locals, i representants dels partits del consistori.


La taula va estar formada per membres del Partit Judicial, membres de “Treballem per la Igualtat”, Policia Local de VIOGEN representada per l’agent Àngel Palomares, i el tinent de la Guardia Civil, Juan Carlos Rodriguez, així com el magistrat Jose Luís Mendoza i també advocats de la nostra ciutat.

Es va parlar del treball coordinat del Partit Judicial i del grup “Treballem per la Igualtat”, de les lleis que són pròpies del tema, de la transversalitat, de la importància de les mesures cautelars i del recolzament tant a les dones com als xiquets des de l'inici.



La regidora d’Igualtat de Tavernes, Noelia Alberola , va fer esment que és una lluita dels 365 dies de l'any, que està bé commemorar les dades com a recordatori del treball a fer, però la tasca de prevenció i conscienciació ha ser una constant, que s'ha de treballar des de menuts perquè eixes generacions siguen el canvi.

Noelia Alberola va matisar que en la lluita contra la violència de gènere el lema ha de ser "Marca blanca" no hi ha colors i, quant els polítics siguen capaços d'entendre i actuar colze a colze, serà quant s'aconseguirà l'objectiu comú, que no es altre que “eradicar la violència de gènere i les desigualtats”.

La regidora va convidar als assistents a sumar-se a la lectura del manifest conjunt del Partit Judicial i dels membres de “Treballem per la Igualtat”, que reclama un full de ruta comú, més protecció i consideració per les víctimes dones i xiquets i un jutjat únic per violència de gènere. Aquest manifest es presentarà en forma de moció en tots els Ajuntaments del Partit Judicial de Sueca als plenaris de Desembre.