L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 11 de novembre del 2018

El govern de Compromís impulsa l'electrificació del Polígon Industrial el Golfo davant la Generalitat


El regidor d'urbanisme, Josep Llácer, va mantindre divendres una reunió amb Antoni Marzo, director general de Medi Natural i Avaluació del Paisatge de la Generalitat per tal d'impulsar l'informe d'avaluació ambiental del projecte d'electrificació del polígon industrial "El Golfo".

El regidor de Compromís va estar acompanyat dels propietaris de les empreses del polígon, Antonio Altur d'Alpesa i Paco Vila de Vilber, així com representant de l'empresa agent urbanitzador Calviga. (Foto superior)

L'electrificació del polígon del Golfo  és molt important per a l'Ajuntament i per a Tavernes donat que la nostra ciutat no disposa, a dia d'avui, de sòl industrial disponible per poder ubicar industries i empreses que faciliten el desenvolupament de llocs de treball. 

La urbanització d'aquest sector es va iniciar fa 15 anys, en el 2003, però encara a dia de hui i per culpa de les nefastes decisions polítiques preses pels anteriors governs, no s'ha pogut concloure la urbanització. Després ho expliquem.

El govern de Compromís porta molt de temps treballant per aconseguir l'electrificació del polígon perquè també durà l'electricitat als sectors urbanístics pendents de la platja. Els esforços comencen a donar fruit i el passat mes de maig, es publicava al DOGV la sol·licitud d’autorització, aprovació de projecte  i declaració d’utilitat pública de la línia mixta de mitjana tensió a 20 kV que donara electricitat a la subestació El Golfo des de la connexió en la ST Valldigna. 

El Golfo no està acabat per no tindre electricitat i no pot acollir empreses
Una llarga història de despropòsits dels anteriors governs

Han passat 15 anys des de l'execució del polígon industrial, i la resolució urbanística mai no va ser resolta pels anteriors governs del PP.

El maig del 2003, el govern del PP va aprovar el projecte del “Polígon del Golfo”, 200.000 metres quadrats,  i adjudicava les obres a Calviga amb una durada de 28 mesos. Es van acabar les obres però faltava l’electrificació, i durant els 8 anys següents, els governs del PP ni  van solucionar res ni feren cap gestió per aconseguir l'electricitat. 

El PP va anunciar que la llum es duria des d'una futura subestació del Brosquil (Cullera) fins a la del Golfo, que s’havien d’executar dins del Pla Elèctric Nacional 2010- 2015. L’any 2011, després de guanyar les eleccions i, com havia fet amb el projecte del riu Vaca, Rajoy (PP) va anul·lar les subestacions. 

El PP de M. Rajoy amb la decisió va perjudicar greument Tavernes i el tornava a perjudicar després, quan tampoc va incloure les subestacions dins del Pla Elèctric Nacional a executar entre el 2015 i el 2020.



Jordi Joan i Josep Llàcer reunits amb director generl d'Indústria i Energia, Diego Macià.



Gestions de Compromís 

En fer-se càrrec de l'alcaldia, Jordi Joan va celebrar entrevistes a Madrid amb responsables del Ministeri d’Indústria i també de l'anterior Generalitat, tots del PP, per demanar la construcció, sense cap resultat: paraules i promeses i cap fet.

El canvi de Generalitat ha estat més favorable per als interessos de Tavernes: Jordi Joan  i el regidor d'Urbanisme, Josep Llàcer,  es reunien amb el nou director general d'Indústria i Energia, Diego Maciá, per impulsar l'electrificació del Polígon del Golfo. 

Les gestions es plasmaren en el consens sobre una línia des de la ST Valldigna, i la redacció del projecte per Iberdrola, així com la resta de documents que, com ja hem dit, va publicar el DOGV a finals de maig.