L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 24 de novembre del 2018

Acte institucional de l'Ajuntament amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les dones.



 Tavernes celebrava ahir per la nit el “Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones” amb un acte institucional, molt emotiu, on s’han recordat totes les víctimes del maltractament masclita d’enguany i on la “Coral 15demarç” va cantar en el seu  homenatge.



La simbologia de l’acte ha estat patent a través del conjunt de sabates que representaven les víctimes, fins i tot les sabates petites dels xiquets morts com a conseqüència de l’agressió de les mares, i sempre ha surat l’homenatge a les germanes Miraval, representades en les tres papallones gegants que han elaborat amb molta estima els  xics i xiques del Taller Ocupacional Integra Valldigna.





Abans de passar al saló de plenaris, la regidora d’Igualtat, Noe Alberola, va explicar el significat de la performance: un total de 44 parells de sabates pintades pels xiquets i xiquetes del Centre de Diia de Menors de Serveis Socials les que completaven la performance, representant les passes que 44 dones i 4 xiquetes i xiquets ja mai podran fer.

Una representació del camí tallat, 48 vides truncades. Un ciri representava la llum que volem que mai s'apague, la llum il·limitada, i les sabates de tacó més alt com a representació del Feminisme, que no mata, no provoca, no fereix.




En el saló de plenaris, la regidora ha remarcat que la “igualtat real” ve de la mà dels més menuts i de la tasca que ha de fer que els nostres joves siguen gent conscienciejada però el viure en Igualtat és tasca de tota la societat plegada. Noe Alberola afirmava el convenciment de que cal invertir en educació, que a les aules la Igualtat hauria de ser una assignatura més i qualificada.



La diputada a les Corts Valencianes, Mònica Alvaro Cerezo, va parlar de les germanes Miraval i de que com hem d'assenyalar el masclisme, explicant alhora diverses casos reals.




L'alcalde Jordi Joan va remarcar la tasca continuada contra aquesta xacra que hem de fer no nomes el dia d’avui, sino tots els altres 364 dies de l’any. Va posar en valor el treball que s’efectua des de l’Ajuntament de Tavernes com a membre del Grup Treballant per la Igualtat, remarcant la importància del treball transversal i coordinat, una mostra fefaent de que es pot fer.



La lectura del manifest va estar a càrrec de Pilar Gil, jurista, membre del moviment feminista i que actualment treballa a l'oficina d'atenció a la víctima. Va ser capaç de traslladar als assistents el patiment de les víctimes, els desitjos de que tot canvie i també la necessitat de canviar la societat.




Finalment es va recordar que és demà diumenge, dia 25, el Dia Internacional de la Eliminació de la Violència contra les dones, i que se celebra amb una concentracio/manifestació contra la violència de gènere a València.