L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 23 de novembre del 2018

L’Ajuntament condemna avui, una vegada més, la violència contra les dones amb un acte institucional



L'Ajuntament de Tavernes celebra avui un acte institucional a la Plaça Major a migdia i al saló de plenaris a les 20 hores per a condemnar i combatre qualsevol tipus de violència de gènere en el nostre municipi i en la societat en general. Els actes s'emmarquen dins de les reivindicacions al voltant del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, que es commemora el pròxim diumenge, dia 25.

El disseny gràfic del present acte vol retre homenatge a les tres germanes Mirabal, també conegudes com a les tres papallones. Unes dones que són icona internacional de la lluita feminista i que foren assassinades, el 25 de novembre de 1960, pel règim dictatorial de Rafael Leónidas Trujillo a la República Dominicana.

La regidora Noèlia Alberola, responsable de l'àrea d’Igualtat, ha remarcat que “l’acte commemoratiu que celebrem és la part reivindicativa que envolta la data del 25 de novembre, dia internacional contra la violència exercida sobre les dones. Cal matisar que és el dia visible, però que són més importants els 364 dies restants". 
Presentació de la campanya contra la violència de gènere
 
La regidora de Compromís ha recordat que el treball constant en matèria de prevenció i conscienciació li donarà resposta a les dones víctimes com a les xiquetes i xiquets que ho pateixen. "Totes i tots ho commemorarem. La figura de les germanes Mirabal és l’eix central que ha triat l’Ajuntament per a celebrar la data. Les tres papallones del cartell assenyalen el 25 de novembre al calendari. Però, des de l’1 de gener fins al 31 de desembre hem d’anar de la mà tota la societat.”

Actes

A les 12.00h es farà la lectura pública d’un manifest a càrrec del grup Treballant per la Igualtat, del Partit Judicial de Sueca, a la Plaça Major. De vesprada, a partir de les 20.00h gaudirem de l’actuació de la Coral 15 de Març i comptarem amb la presència de Mònica Álvaro Cerezo, diputada de Polítiques Socials de les Corts Valencianes.

Per a tancar l’acte institucional, Pilar Gil Cabedo, jurista assessora de víctimes de la violència de gènere i membre del Moviment Feminista realitzarà la lectura d’un manifest per l’eliminació de la violència contra les dones. Com a municipi protegit contra la violència de gènere, la Regidoria d’Igualtat treballa dia a dia per a eradicar esta xacra de la nostra societat. Entre tots hem de lluitar contra la violència de gènere.