L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 20 de novembre del 2018

Compromís a poc a poc i sense parar, treballa en l'expedient de la piscina coberta



L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan i  el regidor d’obres Perfecto Benavent, acompanyats dels tècnics municipals es van reunir amb l’equip redactor del projecte d’acabament de la piscina coberta, l’estudi valler “EB Arquitectura i Urbanisme Safor 7 SLP”.

L’objectiu era conèixer l’estat de redacció del projecte, així com els detalls, problemes, mancances o qualsevol altra incidència que hagués sorgit des que fa uns mesos l’Ajuntament de Tavernes contractara els arquitectes vallers. Aquest equip ha de procedir a redactar el projecte de conclusió de les obres, d’equipament de les instal·lacions i adequar-lo per a l’ús públic, amb la qual s’han de corregir algunes deficiències comprovades en accessibilitat en l’obra ja construïda.

L’alcalde Jordi Joan en parlar de la reunió mantinguda ha assenyalat que “son moltes les instal·lacions que s’han de corregir en aquesta obra, a banda de que molts espais s’han de reconsiderar i redefinir”. Sobre el treball a fer confessa que “queda molta feina a fer, però són qüestions amb les quals ja estem treballant una vegada realitzat altres corresponents a la resolució del contracte amb l’antiga concessionària i la posterior liquidació, on ja hem guanyat les primeres sentències”.

El projecte d’acabament de la piscina coberta i obres complementàries es va adjudicar per un import de 40.232’5 euros i des del primer dia aquest estudi d’arquitectura es va posar mans a la feina per fer mesuraments en les instal·lacions i comprovar l’estat de l’equipament, dades que calen per a redactar el projecte.



S'ha avança molt a poc a poc perquè falten resolucions judicials

Des del 2011 fins ara, i son ja 7 anys, el govern de Compromís no ha pogut avançar la solució final perquè hi ha pendents resolucions final dels jutjats. No obstant, i mentre s’està a l'espera, el govern de Jordi Joan ha anat avançat tràmits que després caldran per accelerar la posada en funcionament de la instal·lació, com es la liquidació i ara la redacció del projecte de les obres d’acabament i equipament de la instal·lació.

El consistori valler va aprovar fa uns mesos la proposta presentada pel govern de Compromís d’inici de l’expedient de liquidació de la piscina coberta. Es presentava dies després que es coneixerà una sentència favorable a l’Ajuntament que rebutjava el recurs del Banco Popular contra la resolució del consistori de rescindir el contracte amb MetrovalAqua i la confiscació de la fiança.

Aquesta sentència obri la porta a la liquidació final amb Metroval Aqua, empresa a la qual el govern del PP va atorgar la concessió de la piscina per als pròxims 40 anys. Després de mesos i mesos de paralització de l’obra,  l'empresa va presentar en 2011 un concurs de creditors, que judicialitzava tot un  procés que encara no està resolt per la justícia.