L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 28 de novembre del 2018

DEMA DIOUS: Xerrada sobre l'Alzheimer a la Casa de la Cultura a les 19'30 hores


La regidoria de Sanitat, que dirigeix Noe Alberola, en col·laboració amb el Centre de Salut de Tavernes organitza per a demà dijous, dia 29, una "Xerrada al voltant de l'Alzheimer", que impartirà la  infermera Maria José Magraner.  Serà a partir de les 19'30 hores en la sala-soterrani de la Casa de la Cultura. 

Unes notes sobre la malaltia 

La malaltia d'Alzheimer, o simplement alzheimer, és un tipus de demència incurable, degenerativa i terminal.  Es diagnostica habitualment en persones majors de 65 anys i les últimes dades indiquen que al Món hi ha més de 35 milions de casos registrats

Els símptomes comencen amb la pèrdua de memòria i dificultat per recordar les coses apreses, però en un posterior estadi poden aparéixer la confusió, la irritabilitat i l'agressivitat, canvis d'humor, pèrdua de memòria a llarg termini i de sensibilitat.  També, a poc a poc, es perden les funcions corporals.

Les causes i la progressió de la malaltia no són clares i un dels millors remeis es l'estimulació cerebral mitjançant exercicis, l'exercici físic i la dieta equilibrada. L'Alzheimer es una malaltia incurable i degenerativa, i per això que siga essencial saber portar els pacients.