L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 18 de novembre del 2018

No arriben bones notícies de la Goleta o el mite de Sísif (inclou vídeos)


No ens arriben massa bones notícies de la Goleta. Sembla ser que la mar està com diguem a Tavernes "bastant marejada" i ha començat a fer desaparéixer els muntons d'arena que hi havia posat l'empresa que reomple la platja com una manera de defensa contra els possibles temporals. No volem ser alarmistes, però és el que hi ha. La fotografia és de les 17:30 de la vesprada.

Aquest matí ho déiem: el mur d'arena havia aguantat els embats de les ones de la mar de passats dies. Però a partir d'aquesta nit s'ha anunciat un fenomen de ciclogènesis i això porta aparellat una forta maror.



Tot apunta a indicar que, si hi ha més temporal encara al llarg de la nit, acabara desapareixent l'arena i la mar trencara contra els murs dels adossats. Esperem no ho faça amb força, suficient per a saltar per la mota.

I a l'espera del que ens trobem demà, una vegada més sembla ser que haurem de recordar la faena del matalafer "fer per a desfer" o si voleu, ara en versió mes literària, el mite de Sísif, personatge de la mitologia grega que va enganyar els deus amb la seua astúcia i va ser condemnat a perdre la vista i a empènyer perpètuament una gran roca muntanya amunt, fins que arribara al cim, i quan arribava la pedra tornava a rodar cap avall, i tornar-la a empényer novament fins al cim i així fins l'eternitat.



I que és això de la ciclogènesis? 

Doncs no és fenomen habitual, i es dóna quan hi ha dues masses d'aire fred en altura que vénen a unir-se en un punt, amb una gran inestabilitat i provocant pluges fores i descens de la temperatura.



En la situació actual el xoc és entre una massa freda que entra pel sud-oest de la Península i una que ve des del Mediterrani amb vents de Llevant. Per tant, és previsible que la mar encara es marege més i produesca ones més altes que vindran a xocar contra la platja.