L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 16 de novembre del 2018

El riu Vaca va començar a desbordar la matinada passada. Sort que ha deixat de ploure i el nivell ha abaixat.



El riu Vaca va començar a desbordar sobre les 5 de la matinada en la zona ubicada darrere del CEIP Alfandec i Avinguda de les Corts Valencianes. El nivell va augmentar en poc moments i l’aigua es va col·locar per damunt de les voreres de les zones urbanes que donen més prop del riu (Vergeret, carrer Paco Valiente) i la zona esportiva del Vergeret.

Imatges del Vergeret. L'aigua ja havia abaixat bastant

La situació va ser complicada durant  una llarga hora perquè continuava plovent i es temia que si continuava a la gana la pluja en la capçalera i part alta del riu (termes de Benifairó i Simat) la situació no seria massa tranquil·litzadora perquè tot feia pressuposar que el nivell podria seguir creixent. De fet Benifairó ha arreglegat la passada nit, segons AVAMET, més de 110 litres per metre quadrat, dada que contrasta amb la de Tavernes on només ha plogut per ara 5 litres.

Aleshores no va haver més remei que avisar al veïnat, cosa que es feia a partir de les 5’30 hores per les Forces de Seguretat Local (un gran treball, enhorabona!), mitjançant l’altaveu dels cotxes, avisant que procediren a retirar els cotxes dels garaigs i dels punts més baixos de la zona i tranquil·litzant i aconsellant els veïns.

Zona de les Corts Valencianes, es veu sobre la vorera el senyal d'on havia arribat l'aigua.

Per sort, a partir de els 6 de la matinada va parar de ploure i el riu va començar a baixar de nivell de manera que a les 7 del matí, molts dels carrers que estaven inundats feia una hora i mitja eren transitables i per sort, el riu havia abaixat quasi un metre, encara que seguia llepant la base de la plataforma del pont.

L'aigua fregava a les 7 del matí la plataforma del pont. Ja havia abaixat un metre.

Una vegada més mig Tavernes ha estat amb l’ai al cor, i a hores d’ara, passades les 7’30 del mati, encara que la situació sembla estar bastant normalitzada no podem oblidar que s’ha decretat l’alerta roja en la nostra zona. I això vol dir que podem tindre pluges torrencials en qualsevol moment del matí. I per tant tornem a repetir el mateix: precaució, molta precaució, no anar amb cotxe pels camins del terme i, millor encara,  no usar el vehicle.
Camp del Vergeret
Carrer Metge Paco Valiente. L'aigua del Camp del Vergeret desaigua cap al carrer


Desconeixem ara mateix quina és la situació al nostre terme i si el Vaca haurà desbordat per alguna zona més de les que ja ho va fer ahir. Tampoc coneixem els camins que puguen estar tallats, però com hem dit millor no agafar cap vehicle.

Com a novetat cal dir que anit es va obrir la CV-50 a l’entrada de Tavernes, però les pluges han obligat a tallar la mateixa carretera a l’altura del Portitxol, en direcció La Barraca i Alzira.

Les fotografies estan preses entre les 6 i les 7 del matí.