L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 26 de novembre del 2018

Alumnes del CEIP Magraner faran un taller sobre la contaminació plàstica i alliberaran una tortuga marina


Els alumnes del CEIP Magraner faran demà dimarts, 27 de novembre, en la platja de Tavernes un taller organitzat per l’Associació Xaloc sobre la problemàtica dels residus plàstics a la mar Mediterrània. L'acte compta amb la col·laboració de la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament. 

Com a acte simbòlic, s’alliberarà una tortuga marina procedent del Centre de Recuperació ARCA del mar i s’acabarà amb una jornada didàctica per a conscienciar els més menuts en la cura del medi ambient.

El CEIP Magraner, com a membre de la xarxa d’escoles UNESCO, fa temps que treballa en el projecte "Des-plastificat" per a combatre la contaminació de plàstics en els oceans. Dins de la mateixa iniciativa, un grup d’alumnes del col·legi treballa en el projecte “Navegant entre tortugues: expedició 2030”, que s’ampliarà amb esta activitat didàctica i de conscienciació per als més menuts sobre l’arena de la zona Padur de la platja.

En el taller organitzat per l’Associació Xaloc, els coordinadors de l’activitat mostraran als alumnes com afecten els residus plàstics dels oceans la fauna marina i, en especial, les tortugues. També es farà una neteja manual de la platja, adaptada a l’edat dels alumnes per a pesar els residus recollits i explicar als més menuts el procés posterior de reciclatge a què es sotmeten els plàstics i les deixalles mitjançant jocs i activitats didàctiques.

Per a acabar, els alumnes podran gaudir d’una experiència única i meravellosa com és l’alliberament d’una tortuga marina. Esta activitat servirà als xiquets per a prendre consciència de la importància del reciclatge i del perill que representa tirar el plàstic a la platja o als oceans.