L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 19 de novembre del 2018

El llac de la Goleta rep un bon toll d'aigua i una visita inesperada


 
Les pluges caigudes fins ara sobre la platja de Tavernes, on s’han arreplegat fins a 132 litres, segons indica AVAMET, han beneficiat el llac de la Goleta que ha vist canviar totalment la fisonomia habitual. Ahir presentava un imponent aspecte, quasi ple, com podeu vore a les fotografies.

El llac de la Goleta, com tantes vegades hem explicat, és realment un gran tanc de tempesta, i on van a parar les aigües pluvials de la zona del voltant. O siga, si plou s’ompli i si no plou, va abaixant el seu nivell a poc a poc fins arribar a la meitat del que veiem ahir, més habitual.


L’entrada d’aigua de pluja, arreplegada des del carrer, implica un arrossegament de productes sòlids o restes de greixos dels vehicles fins al llac, amb el problema que aquests abocaments comporten. El govern de Compromís, dins de les mesures preses per recuperar aquesta zona i millorar sobre tot la imatge i salubritat del llac, ha instal·lat un conjunt de filtres abans de l’entrada de l’aigua al vas del llac.

I mentrestant ahir, la fauna del llac (ànecs i gansos majorment) anaven a la seua, pul·lulaven per tot arreu de la zona,  sense fer ni gens de cas a la visita que rebien: uns cormorans o corbs marins, espècie no massa habitual i més difícil de vore en el llac.


Damunt dels bufadors que airegen l’aigua del llac, s’hi havia aturat una parella de corbs marins, uns ocells marins, de plomatge fosc o negre, amb un bec llarg i estret, emparentats amb els pelicans.

Aquests ocells són costaners i pescadors i quan se submergeixen a la recerca de peixos són capaços de nadar fins a 5 metres de fondària, cosa difícil al llac de la Goleta que ahir calculem que, tot i el gran nivell, seria poc més de 2 metres.

Siga com siga, bé per fer un descans, o bé perquè a la recerca de menjar volien comprovar si valia la pena quedar-s’hi  durant un temps, una parella de cormorans ens va visitar ahir.


Una anècdota més que contar del llac, i que cal unir també a l’estada durant un estiu d’una parella de galls de canyar (calamón en castellà). Això va ser quan el llac estava ple de vegetació, fa anys, i a l'Albufera es duia a cap un programa de reintroducció de l'espècie, abundant en altres temps però  que havia desaparegut.