L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 7 de novembre del 2018

PLENARI NOVEMBRE 2018: L'Ajuntament instal·larà un ascensor al cementeri amb el vot en contra del PP.



El consistori de Tavernes va aprovar la proposta presentada pel govern municipal de Compromís de fer una modificació de crèdit per obtenir els fons necessaris per tal d’instal·lar un ascensor-elevador en el cementeri que facilite l’accés a la zona d’ampliació, on està projectat la construcció de 600 nous nínxols.

Com es veu en la fotografia superior, la proposta va ser aprovada amb els vots a favor de Compromís, PSOE i EU, mentre el PP va votar en contra. La postura popular va causar un murmuri d’estupor entre els assistents, que comentaven com un partit podia votar en contra de la millora i més després del conjunt d’acusacions que ha efectuat els darrers mesos qualificant la zona d’ampliació com inaccessible. 

Només el PP va votar en contra d'instal·lar un ascensor
Perfecto Benavent, de Compromís, va explicar que el projecte d’ampliació es va iniciar amb la preparació del terreny, amb unes rampes legalment accessibles com remarcava, la construcció de nínxols i ara s’invertien 90.000 euros amb un elevador per tal d’eliminar barreres arquitectòniques. El regidor va recordar que en la zona d’ampliació es construiran 600 nínxols, ja hi ha construïts un tram, i va remarcar que la prioritat de Compromís és dotar de més nínxols i més serveis el cementeri municipal.





Davant la proposta d’instal·lar un elevador, el PP va dir que Compromís buscava solucionar el problema que havia creat, a la qual cosa el regidor Perfecto Benavent els va recordar que l’orografia del cementeri, en pujada per la falda de la muntanya, és la que és, no l’ha creada Compromís, a més que no hi ha altres terrenys on poder ampliar, com també es recordaria en la sessió.


Ací cal recordar que en una passada sessió Compromís li va recordar al PP que en el PGOU del 2004 (aprovat només pel PP) havien contemplat que aconseguirien més terrenys per al cementeri amb la urbanització del Teularet, però com després de molts anys de govern del PP ni s’havia avançat en l’obtenció dels terrenys ni en la construcció de nous nínxols, d’ací que l’ampliació s’haja hagut de fer en l’únic punt existent i possible: la zona est de muntanya.




 

L’alcalde Jordi Joan va cloure el debat remarcant que atesa la nul·la disposició de terrenys, el cementeri s’ha ampliat per l’únic lloc on es podia ampliar. L’alcalde va posar també en valor tota la tasca feta per Compromís els darrers anys en el cementeri, quan més s’ha invertit en aquesta instal·lació municipal.

El govern de Compromís ha invertit els darrers anys una mitjana de 100.000 euros a l'any en obres tan importants com construir nínxols i iniciar l'ampliació del recinte essent el govern municipal que més diners ha invertit en tota la història en obres de millora, manteniment i ampliació, algunes de les quals va recordar Jordi Joan en la seua intervenció. 



1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt ben explicat. El pp no sap ni lo que diu. Com sempre votan en contra del interes general.