L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 30 de novembre del 2018

A vore qui és més tossut, els temporals de Llevant o la demarcació de Costes.



Demarcació de Costes ha iniciat novament la reposició d'arena en la Goleta després que el temporal de fa unes setmanes s'emportara l'arena que havia acumulat al llarg d'un mes de faena.

Les fotografies ens informen una altra vegada, i en van moltes, com s'acumulen muntons i muntons d'arena, tones i tones, que dutes per camions de gran capacitat és escampada per maquinària pesant amb una única destinació: servir de "menjar" a la mar que s'ho tornarà a emportar tot al primer temporal fort de Llevant.

Ja ho hem dit massa vegades, i ens sap greu tornar a repetir el mateix una i altra vegada, però la noticia es produeix i nosaltres informem.  


Així, tal com vam informar quan s'iniciava l'actuació fa més d'un mes, el govern de Compromís ja va deixar clar que tenia el complet convenciment que les obres són un altre pegat dels molts que hem viscut en la darrer dècada, una manera de tirar diners a la mar, i es fan càlculs de 2 milions d'euros els darrers cinc anys, en allò que és evident una solució temporal, mentre els anys passen i la solució definitiva no s'adopta pel govern d'Espanya.

I sembla ser que eixa solució la hi ha, que hi ha un projecte del Cedex deixat en algun calaix del Ministeri de Madrid que a més de tindre les competències i responsabilitats en les costes espanyoles, té per damunt un altre deure i responsabilitat moral envers els veïns de Tavernes i del Brosquil: van ser ells qui van autoritzar l'espigó de Cullera que ha destrossat les deus platges i són ells qui deuen, i damunt poden, donar les solucions.



Com deia el regidor d'Urbanisme, Josep Llácer, que deixen de construir alguna estació de l'AVE en mig d'un paratge deshabitat i on no pugen al tren només que un centenar de persones a l'any, i que destinen algun recurs a modificar eixe espigó segons el projecte del Centro de Estudios y Experimentación de Obras Públicas (Cedex).

I eixe projecte no és altre que prolongar en forma de L de 80 x 60 metres l'espigó situat a la Gola de l'Estany, en el terme municipal de Cullera, i complementar el treball amb l'aportació de més de dos milions de metres cúbics d'arena en la franja que comprén El Marenyet, l'Estany de Cullera i la platja de Tavernes, amb especial dedicació a la zona de la Goleta. A més de mesures addicionals d'algun escull subterrani prop de la costa per evitar la retirada d'arena.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que poca vergonya, no paren de tirar els diners. Pp=psoe