L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.140
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:29.035

dijous, 1 de novembre del 2018

L’Ajuntament de Tavernes estableix el periode mitja de pagament (PMP) a proveïdors en 8,39 dies




L'ajuntament de Tavernes ha establit en el tercer trimestre del 2018 un periode mitja de pagament (PMP) a proveïdors de 8,39 dies, amb la qual cosa s'ha aconseguit una de les xifra més baixes del històric de pagament a proveïdors. Com a data a recordar cal dir que l'any 2010, per exemple, l'anterior govern tenia un PMP  a proveïdors de 8 mesos

La llei vigent (Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera), comença a computar el termini mitjà de pagament (TMP)  a partir del més de presentació de la factura a l'Ajuntament. Aquest termini d'un mes és el contemplat en la llei perquè les seccions (Intervenció, Tresoreria...) de l'Ajuntament inicien i concloguen el corresponent expedient de pagament. Cada departament firma cadascuna de les factures.

Aquest termini mitjà de pagament a proveïdors és el que s'ha remés al Ministeri d’Hisenda i Funció Pública: Tavernes oficialment ha pagat els seus proveïdors amb una mitjana de 8,39 dies en el tercer trimestre del 2018.

L’evolució positiva del TMP se suma al compliment de l’estabilitat pressupostària, la regla de la despesa i la disminució del deute públic de Tavernes, unes regles que compleix l'Ajuntament després del gran esforç econòmic realitzat els darrers 7 anys.


Tot això s'ha plasmat en fets indubtables: el deute de 18 milions de l'anterior govern  s'ha reduït a 8 milions, s'han pagat vora 2 milions del deute amb la Diputació de l'anterior govern del reciclatge del fem, s'han pagat sobre els 2 milions de l'aparcament municipal del passeig, també, obra del govern anterior, s'han pagat els 2'7 milions que devia l'anterior govern a proveïdors i, a més a mes, les quantitats corresponents als interessos dels deutes.

El govern de Compromís consolida així el sanejament dels comptes municipals amb la consecució d’una de les xifres més baixes del termini mitjà de pagament als proveïdors. A més, la xifra suposa una estabilització del període de pagament en menys de 20 dies durant un any complet, superant així l’estacionalització en la gestió del pagament als proveïdors.

El regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, ha assenyalat que “és important cuidar la xicoteta i mitjana empresa, els vertaders motors econòmics de la nostra ciutat i principals generadors d’ocupació de Tavernes".

El regidor de Compromís ha assenyalat que "la situació és un reflex de l’esforç en la gestió eficient que estem fent des de l’equip de govern municipal, i que, afortunadament, dista molt de la que teníem a Tavernes en 2010, on el període de pagament arribà a ser superior a 8 mesos”.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Per aixo les empresses volen trebaillar perque cobren, no com antes en el pp que era una ruina total. Be per el Ayuntament.

Anònim ha dit...

Encara no estem en el dia dels INOCENTS. Com podeu dir aixo si hi han proveidors que estan entre 4 i 6 mesos sense cobrar. El que tenieu que fer es que els proveidors cobraren com a molt en tres mesos. Teniu que mirarse alguna vegada a l'espill i vore que esteu fent mal.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Està molt ben explicat: Període mitja de pagament.
I suposem que vosté sabrà que vol dir això de període mitjà de pagament.
I és el document que s'envia al Ministeri d'Hisenda i no l'envia Compromís, sinó la Intervenció Municipal amb una Interventora que és funcionaria del Cos Nacional de l'Estat, no de l'Ajuntament ni de Compromís. Si vosté desconeix o no està acostumat a la nomenclatura oficial no és culpa nostra.