L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 25 de novembre del 2018

INFORME: Quan el PP manava en la Confederació i li exigia a Tavernes enderrocar els edificis de Vergeret, mentre tenia paralitzat el projecte de mur en el riu Vaca

 
Fa només uns mesos, quan el PP manava en la Confederació, exigia a l’Ajuntament que executara la sentència del Suprem sobre el Vergeret i, si no ho feia, l'amenaçava amb la imposició de quantioses multes fins que ho acomplira. 

I mentre amenaçava, era la mateixa Confederació qui no donava cap resposta al projecte de mur en el Vaca que el govern de Compromís li havia enviat a principi d’any. 

Era la mateixa Confederació, governada pel PP, que  els darrers 7 anys no ha respost cap de les demandes del govern de Jordi Joan de reparar el caixer i camins en la zona del Tancat i Sequia la Bova. Era la Confederació que tampoc no complia amb la seua obligació de netejar el riu i ho feia Tavernes amb els propis diners. 

Ha estat una lluita de 7 anys del govern municipal de Compromís, visites i reunions a Madrid i València, on mai ha tingut la col·laboració i ajut de la agrupació a Tavernes del partit de Rajoy,  que ha fet vacances 7 anys en tot el tocant al riu Vaca.

Tornant al mur, la Confederació, governada pel PP, tenia bloquejat el projecte i sense el seu informe, no es podia avançar en el projecte d’execució, saber els terminis per executar-la ni tan sols fer una valoració real del cost.

El projecte de mur per a protegir la ciutat de les possibles avingudes del riu Vaca va ser enviat a la Confederació a principi del 2017 i, al cap d’un temps retornat, a l’Ajuntament perquè efectuara unes modificacions.

El projecte contempla unes comportes en l'entrada del pont per "segellar" el riu

A principi d’enguany, i ja amb les modificacions realitzades, el govern de Compromís va tornar a remetre el projecte a la Confederació perquè l’informara. I era mentre esperava l'informe, quan la Confederació li tirava al damunt la poalada d’aigua freda i li exigia que executara la sentència del Suprem.  

Eixe era el posicionament de la Confederació fa uns mesos, quan depenia del govern de Rajoy del PP, el mateix govern de Madrid que en novembre del 2011 havia paralitzat el projecte del Vaca en la fase de licitació. I mentre el PP del poble callava i atorgava. Incomprensible.

Un mur molt car per a Tavernes, que no caldria amb el projecte del Vaca

La construcció del mur entre l’assut i la zona del Tol·lo per protegir tot el cas urbà es calcula que tindrà un cost molt elevat, i si l’ha d’assumir per complet l’Ajuntament.... ja no cal que  faça altres obres, sinó dedicar-se a pagar el mur durant molts anys.

És incompensible que “el menut” (l’Ajuntament), amb menys recursos i possibilitats, haja de tapar els forats dels “grans” (l'Estat i el Ministeri de Medi Ambient), que tenen tots els mitjans i tots els recursos i, a més, són els amos del riu.
 
Anunci de licitació de les obres publicat en la plataforma de Contractació de l'Estat. A novembre, s'havia d'adjudicar però Rajoy va anul·lar el projecte i tot el procés.
 
I eixe mur seria totalment innecessari si el govern de Rajoy i la Confederació haguessen executat el projecte de millora i canalització del Vaca. També seria innecessari si el govern de Rajoy, a través de la Confederació, haguera complit i haguera iniciat, com li van anunciar a l’alcalde Jordi Joan,  un projecte  més reduït i que afectaria només el casc urbà de Tavernes. 

Un projecte que solucionava el Vergeret i que es calculava amb un cost sobre els 10 milions d’euros, però després ha passat el temps i ni el govern de Rajoy ni la seua Confederació han tornat a parlar del tema.

Amb el nou canvi de govern, del PP al PSOE, s’ha produït un canvi en la direcció en la Confederació. La pressió sobre Tavernes s’ha alleugerit i si hem de fer cas a les manifestacions en premsa del govern municipal valler, el nou comissari d’aigües hauria informat que ho deixa tot en suspens, ni tombar res ni multes, fins vore el projecte enviat i la solució final. 

La nova Confederació reconeix que el govern municipal de Tavernes està fent un esforç. Un detall de la nova Confederació, cosa que no podem dir de l’anterior, on sempre i durant 7 anys el govern de Jordi Joan va trobar pegues i dificultats al so d’una única música: no tenim diners. Només cal buscar ací mateix les desenes de noticies publicades sobre el tema.


Després de paralitzar el novembre del 2001 la licitació del projecte, en febrer del 2015 el PP va renunciar a la contractació de les obres. Tavernes a patir cada vegada que plou a mars! Fixeu-vos en el text: OBRAS INCLUIDAS EN LA ACTUACIÓN URGENTE


Cal tindre ben clar que el govern de Madrid és l’amo i senyor del riu Vaca, potestat que exerceix a través del Ministeri de Medi Ambient -ara dit de Transició Ecològia- i la seua delegació la Confederació. Tavernes no pinta fava en el riu, per molts que alguns s'encaboten a demanar a l'Ajuntament coses que no són ni de la seua competència ni responsabilitat.

El Ministeri i la Confederació són els únics responsables i competents en tot el que passa en el riu, de netejar i  reparar el caixer. No ho és l'Ajuntament com creuen encara molts vallers.

La gestió de les obres de laminació i millora del riu Vaca, des de Simat a Xeraco, les que va paralitzar Rajoy en el 2011 són obres a executar pel Ministeri a través de la Confederació, i són obres que continuen considerades urgents i necessàries en el Pla Hidrològic Nacional, encara vigent. Per molt que en 7 anys el govern de Rajoy no ha fet ni cas a les demandes de Tavernes. Vorem el nou govern del PSOE.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara ho arreglarà tot el PSOE. Segur que si.

Anònim ha dit...

Si no arregla el seu partit en Tavernes que pareix el pp. Com te que arreglar el mal que tenin fa anys.