L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 9 de novembre del 2018

Quatre gran empreses opten a l'adjudicació del vial perimetral de la platja



Les obres del vial i del col·lector impliquen una inversió de 3'5 milions d'euros, la major de la platja en els darrers 25 anys 

Les obres del vial perimetral a la zona nord de la Platja de Tavernes es troben a la fase de licitació i són quatre empreses les que han presentat proposta per optar a l’adjudicació de les obres. Les empreses presentades són "Guerola Transer SLU", "Canalizaciones y derribos Safor SL", "Pavasal Empresa Constructora SA" i "Hidraqua Gestión Integral Aguas de Levante SA".

La construcció d’aquesta nova infraestructura permetrà descongestionar el trànsit del carrer Blasco Ibáñez i construir el nou col·lector, que transcorrerà sota este vial. Cal recordar que va ser el passat mes de juny quan el plenari de Tavernes, amb els vots només de Compromís a favor, va aprovar la despesa de 422.690 euros per a construir el vial perimetral.   EU no va assistir a la sessió.


3'5 milions per al vial i col·lector, la inversió més gran en 25 anys a la platja 

L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha mostrat la seua satisfacció perquè “quatre empreses potents presenten l’interés a ser adjudicatàries de les obres del vial perimetral. Una obra molt important ja que des d’una banda permetrà descongestionar el trànsit de la Platja de Tavernes i, per d’altra, comportarà l’eixamplament i la millora d’accessibilitat de les voreres de l’Avinguda Blasco Ibáñez”. 

Jordi Joan ha recordat que “per tal de realitzar les obres, el govern municipal de Compromís ha estat treballant  durant l’any 2017 i principis del 2018 en l’obtenció de terrenys per on passarà el col·lector. Si sumem les obres del vial perimetral a les obres del col·lector, la inversió puja fins a 3 milions i mig d’euros, la inversió més forta que ha rebut la Platja de Tavernes de la Valldigna en els últims 25 anys”
El passat plenari  s'aprovava la despesa plurianual de les obres del col·lector, amb la qual cosa es donava un nou pas per a l’execució de les obres del col·lector i de reurbanització del carrer Blasco Ibáñez i adjacents.

S’executaran amb caràcter plurianual al llarg de tres anys amb quantitats de 59.000 euros per a l’any 2018, 629.000 euros per a l’any 2019 i, finalment,  688.351 euros que corresponen per a l’any 2020.

Cal remarcar que a aquestes xifres cal sumar la inversió prevista per la Generalitat, que pagarà 1'5 milions del col·lector gràcies a les gestions de l'alcalde amb la Direcció General de l'Aigua, i que suposarà un bon estalvi per a Tavernes.

El conjunt de les obres compren la construcció del vial perimetral, un col·lector que transcorrerà des de l’extrem nord de l’Avinguda de la Marina fins el tanc de tempesta que es situarà aproximadament a l’alçada del carrer Joan de Joanes, un segon col·lector que enllaçarà el tanc de tempesta amb el canal i la reurbanització del carrer Blasco Ibáñez i adjacents.