L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 30 de novembre del 2018

Tavernes declarada Zona Greument Afectada per una Emergència de Protecció Civil a causa de les grans pluges del més d'octubre


La Delegació del Govern de l'Estat ha confirmat a l'alcalde Jordi Joan que Tavernes està inclós en els municipis declarats com a "zona greument afectada per una emergència de protecció civil" (antigament dita "zona catastròfica") pels forts temporals de vent i pluja que vam patir tant els dies 17, 18, 19, 20 i 21 d’octubre, com el 18 i 19 del present novembre. 


L'alcalde Jordi Joan havia sol·licitat l'esmentada declaració mitjançant una resolució enviada a la Delegació del Govern, i ara en una primera comunicació oficial la Delegació de Govern de l’Estat espanyol confirma la declaració referida a les conseqüències de les pluges torrencials i desbordaments del riu dels passats dies 18, 19, 20 i 21 d’octubre. 

La mateixa comunicació indica que respecte als danys dels 18 i 19 de novembre, la resposta oficial és que encara estan recopilant informació.

Els temporals de fortes pluges i vents que hem patit aquests dos mesos han causat greu danys en infraestructures privades i públiques tant al nucli urbà com al terme municipal, camins rurals, zones agrícoles, muntanyar, arbres, enllumenat, cementeri, centres educatius i altres infraestructures.



Es sabut per tothom que els danys del temporal de pluja i vent d'aquest més de novembre han estat molt mes considerables després del desbordament del Vaca que ha incrementat en gran manera el nivell de l'aigua embassada entre la carretera i el mar, afectant la majoria dels horts i conreus de la zona, a més de produir inundacions en baixos i garatges de la platja.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Ara que fem para els afectats de les terres

La Cotorra de la Vall ha dit...

No som el govern d'Espanya per a respondre. Caldrà esperar a vore quin decret fan i quines mesures disposen.