L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 24 de novembre del 2018

Fiscalia obri diligències per investigar el possible excés de soroll en el festival Iboga Summer


Un estiuejant de la platja denuncia a l'Ajuntament pel soroll del festival "Iboga Summer" celebrat a finals de juliol i la Fiscalia de València ha obert diligències d’investigació penal.

Així, la fiscalia demana al govern de Compromís, que autoritza l'esdeveniment, que remeta les queixes presentades pel soroll i les mesures adoptades durant la celebració dels festivals “Iboga Summer” i “Medusa Sun Beach”. Es dóna la circumstància que el segon festival, el Medusa,  ni se celebra ni s'ha celebrat mai a Tavernes, sinó a Cullera.

La denúncia ha estat realitzada per un estiuejant de la platja,  i segon hem pogut conèixer seria la mateixa persona que va denunciar fa anys a l'Ajuntament amb l'objectiu de que la zona de Padur fora declarada “zona saturada de soroll”. La denúncia no va prosperar i el jutjat va arxivar totes les diligències.

El  denunciant no viu en la zona on se celebra el festival, sinó sobre els 2 km d’on se celebra el festival i ha basat la denúncia en la documentació que li ha facilitat la plataforma veïnal, com ahir ja confirmava la premsa. Eixa circumstància, usar la documentació i recursos de la plataforma veïnal contra els festivals, converteix de fet el denunciant en un membre més de la plataforma i a la mateixa plataforma veïnal en col·laboradora de la denúncia, segon algunes opinions.


El festival forma part del circuit del patronat de Turisme de Diputació


Compromís afirma que els festivals impulsen la economia i el turisme 

El regidor de Festivals, Josep Llàcer, ha remarcat que Compromís ha impulsat els festivals en la platja perquè considera que els festivals li donen vida, promocionen la platja i el sector turístic, i són activitats que s’han demostrat que repercuteixen positivament en el sector hostaler i la economia de la platja.

Pel contrari,  hi ha gent que s'oposa perquè vol una platja morta, sense cap ambient, sense sorolls, sense música, sense festa i, fins i tot, sense cap activitat esportiva i cultural, com van expressar els assistents a les assemblees del passat estiu.

Llácer recordava que el passat estiu en els assemblees "antifestivals", la plataforma ja va anunciar que és querellarien contra l'Ajuntament i així ho han fet ara, i encara que siga manera indirecta és qui ha facilitat els mitjans a l'estiuejant perquè presente la denúncia.



Compromís aposta pels festivals: una presentació de l'Iboga Summer
El govern de Compromís, en paraules de Llacer, no donarà un pas enrere perquè els festivals tenen un gran impacte econòmic, publicitari i turístic a la nostra ciutat i platja, a banda de l'interès cultural i de millora de l'ofereix lúdica. “Seguirem potenciant la realització de festivals a Tavernes i defensarem l'interès general de la platja, que és l’interès general de Tavernes”. 

Compromís: govern impulsor i víctima de la querella 

El regidor responsable de festivals considera que Compromís, com a govern impulsor, és la víctima expiatòria de la situació creada per aquells que han demostrat no volen una platja viva i dinàmica, culpen a Compromís i lluiten en contra de la seua iniciativa de celebració de festivals "a pesar que s’ha demostrat beneficiosa en tots els ordres per a Tavernes i la platja".

El govern municipal i la diputada de Turisme visiten l'Iboga Summer

El regidor ha recordat que totes les llicències estan concedides segons la legislació i tenint en compte el soroll que pot donar-se amb una actuació musical. A més, la Policia Local sempre ha estat controlant les emissions sonores. El regidor ha remarcat que els festivals són esdeveniments puntuals, d'uns dies de durada,  celebrats en unes dades concretes y marcades de principi i finalització, no són activades continuades que molesten durant tot l'estiu.

1 comentari:

Anònim ha dit...

De fora vindran... a fotrens