L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 15 de novembre del 2018

Molta precaució: estem en alerta per fortes pluges


Estem en Alerta, que ha passat de taronja a ser roja per la previsió de pluges intenses a les comarques del sud de València i nord d'Alacant que poden arribar als 100 litres en poques hores. Precaució per tant. I una recomanació, amb la qual cosa arrepleguem el que sempre diu l'Ajuntament: que la gent no s'acoste al riu Vaca fins que no passe l'emergència. A més del perill, poden entorpir el treball dels operaris.
A Tavernes i la Valldigna per ara no ha plogut molt, però si que ho ha fet al nostre voltant com a conseqüència de la DANA (una depressió aïllada en altura), o si voleu una gota freda, que des d'ahir afecta la nostra zona i ha deixat pluges molt quantioses a diversos pobles de la Safor. Així a Ador, segons AVAMET, s'han mesurat ja 248 litres, a Alfauir 225 i a Gandia Marxuquera 175.

A la Valldigna per ara a Barx un total de 32, a Benifairó 24 i a Tavernes 7 litres. Són dades de les 8 del matí, o siga que canviaran al llarg del dia. I com que ha plogut al nostre voltant, i bastant en el massís del Monduver, el nostre riu Vaca que s'alimenta dels aqüífers del massis ho ha notat. Teniu unes fotes de com passava, ben ràpid, aquest matí.
Ja se sap que aquesta situació dóna que en alguns pobles ploga a bots i barrals i al del costat, a pocs quilòmetres pràcticament ni gota. Recordeu el darrer episodi a Tavernes i la Valldigna, el de 221 litres en dos hores, i quan al nostre voltant no va ploure.
Siga com siga  l'Ajuntament de Tavernes té tot l'operatiu a punt per actuar. El protocol d'emergències per pluges esta preparat i des de la regidoria d'Agricultura prepara les tanques per als camins en perill d’inundació, en concret a l’Assut, el Vadell, Camí Fondo i Pas de Galera.
  Les comportes del riu estan obertes per a desembocar a la mar i Séquia Mare estan comprovades i engreixades, i avisada l’empresa local que disposa de retroexcavadora per si calgués la seua intervenció per algun taponament del riu en la carretera nacional mentre la retroexcavadora de l'Ajuntament està en el pont de l'Escorxador per actuar.

Les fotos són d'avui.