L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 11 de setembre del 2018

Els “Crist de la Sang” de la Cotorra de la Vall




De vegades, rebem alguns comentaris de facebook enviats per lectors que, quan els lliges, no saps si riure o plorar per la sèrie de “destarifos” i destrellats que diuen. Normalment ni els fem cas, però en aquest.... Bé, cada pal que aguante la seua vela com se sol dir...

Un lector ens ha enviat una captura d’un perfil de facebook que, ¡valga’ns el Santíssim Crist de la Sang!, la de bovades i mentires que diu. Afirma que: Gràcies a la pressió que hem fet per ací, hem aconseguit que dos dies després, la Cotorra, en contra dels seus ideals, publique per fi la Baixà amb fotografies del Crist.


Per primera, i si no s’ho creu és el seu problema, ni hem llegit ni ens ha arribat cap pressió. Ningú ens ha dit absolutament res ni se'ns ha queixat. Potser perquè els/les nostres lector(e)s són més intel·ligents i saben que, tard o d’hora, el publicaríem. Vaja com és per costum!

Per segona, l’equip de la Cotorra no es menja les sopes amb l’autor del comentari, per tant no comprenem que afirme saber tant dels nostres ideals. De tota manera, estan en tot el que portem publicat, i en aquest tema, es comprova que tenim un respecte total a la tradició, la història i a les creences d'una gran part de Tavernes. (El Sant Enterrament, el Corpus, l'ofrena de falles o l'ofrena a la Verge de "Lourdes", també els hem tractat). ¿Té ell el mateix respecte mentint?

I sempre ho hem publicat amb moltes i moltes fotografies del Santíssim Crist de la Sang amb motiu de la Baixa i la Puja. Les fotografies que il·lustren l’article són algunes de les que hem publicat de la Baixà i la Pujà els darrers anys. Nosaltres publiquem per a tots, religiosos o no, ateus i agnòstics, per als que es queden a festes i els que se’n van de vacances, etc. Inclús també per aquell que només busca fer mal i desacreditar-nos. És el seu problema i dels qui es creuen les seues mentires.


 Estem cansats de dir-ho: Açò és un equip. Malgrat el que han intentat escampar, no hi ha un super escritor unipersonal que seguesca tot i cadascuns dels actes esportius, culturals, recreatius, socials, polítics, etc. que publiquem i que superen amb escreix tot allò que de Tavernes publica la premsa escrita comarcal. Som  un equip. I precisament si la crònica de la Baixa, per primera vegada en 10 anys de La Cotorra es va endarrerir un dia, com algunes altres cròniques de festes, per exemple la petanca o la festa Remember, ha estat per motius de feina de les persones del grup que feien eixa  informació. I no hi ha més.  Ara vostès estan en el seu dret de creure-s’ho o no.

I segueix l’autor del post dient: ja que suposa que la tradició de la Baixa tinga a partir d’ara una millor consideració.



Vaja, aquesta si que es bona! Si en vols més de bovades, para el cabàs! I quina manera de mentir i demostrar ignorància en les nostres publicacions! Som l’únic mitjà (blog, diari, etc) que ja fa molts anys que es preocupa de fer una crònica o d’incloure fotografies de la Pujà o de la Baixà, i ara va i resulta que ens acusen de que no tractem amb consideració aquest acte tradicional del poble. Segurament és que la resta de blogs i diaris comarcals, quan  mai no publiquen res, ni cap foto del Crist ni de la Baixà o la Pujà, tracten millor les tradicions de Tavernes.


I bé, enguany com haureu llegit hem fet un article diferent. Hem intentat buscar l’origen de la Baixa i l’hem explicat. I mira per on, tot apunta a una iniciativa de l’Ajuntament, no de l’Església, que va instaurar el costum quan el colera morbo en 1885. Està ben explicat. Altra cosa es que hi ha qui no ha entès res, perquè amb bastant seguretat ni ha llegit l’article, ni aquest ni cap de la Baixà o la Pujà.  I això no és un problema nostre.

Per últim, li preguem al Santíssim Crist de la Sang, el nostre benvolgut patró, que els perdone perquè ni  saben,  ni volen saber el que diuen.

Senyor(es)s lectors, acabem amb uns quants enllaços perquè comproveu tot el que diem.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que volieu que un de ciudadans vos tirara floretes? C. G. tira la pedra i amaga la ma i igual escriu ells i envia els seus lacaios a tirar pestes de la gent que esta al costat de Compromis i a La Cotorra vos tenen en el centre de les seues actuacions.