L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 24 de setembre del 2018

A la dreta i a l'esquerra dels contenidors: no tenim remei




Igual dóna que neteges que no neteges. De vegades, encara no estan els treballadors de l'Ajuntament  girant el cantó, ja hi ha gent que està abocant mundícia, trastos vells, mobles, les restes de poda el seu jardí al costat dels contenidors que estan acabats de netejar. 

El que mostrem ací és un exemple - n'hi ha d'altres-  de la platja. Hi ha fins i tot que aprofita el fi de la temporada estival per tirar al costat dels contenidor tot allò que se li ha trencat i ja no usarà en pròxims anys. I de vegades cal agrair-los que no ho tiren dins, perquè en el cas de mundícia o coses de metalls, hi ha perill de trencar el sistema que tenen els camions del fem per compactar les bosses de fem. I ha passat prou vegades.
 
La cosa esdevé més forta els caps de setmana: en poques hores, tot ple. I ara a setembre, que ja no hi ha tanta gent caminant i no els veuen, més encara. Un dels resultats del cap de setmana el podeu vore a les fotografies. A la dreta, a l'esquerra dels contenidors, tot ple. No tenim remei.


I no serà perquè no es diu: hi ha un servei d'arreplegada de trastos gratuït de l'Ajuntament. Només cal telefonar i passen per ells. Altres coses, com la mundícia, hi ha un "ecoparc". Però no. És més fàcil llançar-ho enmig de la via pública, aprofitant el moment que ningú ens veja.

Després hi ha qui usa l'incivisme de la gent per voler traure un rendiment polític: que si no netegen, que si hi ha acumulació de trastos de poda d'arbres, etc. Clar que es neteja, però s'afanyen més en embrutar que els altres a netejar, i pensem que la brigada té també altres obligacions, no només arreplegar allò que es deixa on no toca.

I sempre ho diguem: ¿el poble s'embruta ell a soles, o som nosaltres qui l'embrutem?. Per a reflexionar.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quina gent mes incivica.