L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.070
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 36.326

dimecres, 5 de setembre del 2018

El llibre de festes, un testimoni de la nostra història




La regidora de Cultura i Festes, Encar Mifsud, ha destacat el paper del llibre de "festes del poble" com un “testimoni privilegiat de la nostra història” on trobem precisament històries, sentiments i vivències dels nostres veïns i que queden fixades per a les noves generacions.

És un privilegi any rere any tindre tota la història del nostre poble en un llibre que conta les vivències, emocions i sentiments viscuts per la gent de Tavernes en el passat. En ell podem bussejar en la història de la nostra ciutat de la mà dels nostres veïns, i podem prendre la mida del gran patrimoni que tenim i de la gran ciutat on vivim”, ha assenyalat Encar Mifsud. 
 
La regidora de Cultura i Festes ha agraït especialment la col·laboració dels ciutadans que han fet possible la confecció del llibre amb els seus articles i fotografies. “És la població qui fa les festes i la història del poble, i per això el llibre té un valor sentimental molt fort”, va afegir. 
 
 
Dins d’aquest context la regidora ha destacat el contingut dels articles que recull la nova edició del llibre de festes. Enguany, l’escriptora i traductora Encarna Sant-Celoni i Verger escriu De desfer i de trencar, un homenatge literari al Prado de fruites i hortalisses a Tavernes; la cronista oficial de la ciutat, Encarna Sansaloni Martí aprofundeix des d’una vessant més acadèmica en la història del Prado de fruites i hortalisses a Tavernes del 1908 fins al 1988; mentre el cronista oficial de Tavernes Josep Ciscar Vercher ens apropa l’esplendorós passat de la “Sociedad Casino de Tabernes de Valldigna”.

Altres articles interessants vénen de la mà de Mª Jesús Linares Ciscar, que ens parla de l’Escola Mixta Borderia, un projecte educatiu que “per a poder atendre tota la població estudiantil que vivia en les cases de camp allunyades del nucli del municipi”; Joan Meló Ortiz i Rosa Magraner Grau fan un repàs dels 50 anys “formant persones” que ha complit l’IES Jaume II El Just; Salvador Vercher i Talens, Reiet, ens presenta una panoràmica de l’agricultura de la vall abans de l’extensió del cultiu de taronger; Vicenta Félix Ciscar escriu un emotiu homenatge als llauradors que han cultivat les terres de la vall durant generacions i generacions; i finalment, Rosa Magraner Grau escriu un article que s’endinsa en la tradició musical de Tavernes, un text que com no podia ser d’altra manera, es converteix en un emotiu homenatge a la figura del mestre Eduardo Arnau i altres figures capitals del món de la música a la ciutat. 
 
Un any més el llibre de festes es converteix en un transmissor de vivències, tradicions i cultura del poble, i també un any més els ciutadans que estiguen interessats a recollir un exemplar del llibre, ho poden fer en diferents punts del municipi com l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, l’edifici del Braç Treballador, el pavelló cobert Carles Pellicer, la Casa de la Cultura i l’Oficina de Turisme de la platja de Tavernes. El llibre també es troba disponible en versió digital per consultar-lo o descarregar-lo.