L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 6 de setembre del 2018

L’alcalde i diputat Jordi Joan i regidors de Tavernes acompanyaran demà una delegació d’eurodiputats a la visita de la fossa 112 de Paterna.





Els eurodiputats informaran a Europa de la situació de les 100.000 víctimes que jauen a més de 2.000 fosses comunes i cunetes a tot l’Estat, més de 400 al País Valencià.

L’alcalde de Tavernes i diputat de les Corts Valencianes, Jordi Joan, que estarà acompanyat per la regidora de Memòria Històrica de Tavernes, Noèlia Alberola i pel regidor d'EU, Eduardo Bononad, visitaran demà els treballs d’exhumació de la Fossa 112 de Paterna en companyia dels eurodiputats Miguel Urbán i Marina Albiol, així com de l’assessor al Parlament Europeu i exeurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià. En els treballs, serà fàcil que els visitants es troben amb una imatge com la que obri la noticia, corresponent a la primera troballa de 10 cossos.

Els treballs d’exhumació de la fossa 112 estan impulsats per l’Ajuntament de Tavernes gràcies a una subvenció de vora 90.000 euros provinent del Pla d’Ajudes per a la Preservació de la Memòria Històrica de la Diputació de València i de l’aportació de 6.034,66 euros de fons propis municipals.

Els resultats de les exhumacions, tal com ací hem publicat els darrers dies i es veu a la imatge superior, han tret a la llum 10 cossos de represaliats per règim franquista amb signes de violència (forat de bala en el crani), en una fossa on s’esperen trobar fins a cent cossos dels quals 13 serien de Tavernes entre ells l’alcalde republicà Vicente Goméz.




Els treballs de la primera fase, localització i exhumació dels cossos, varen ser adjudicats per l’Ajuntament de Tavernes a l’empresa Sit Tibi Terra Levis SL i es preveu tinguen com a màxim una durada fins el 27 d’octubre, data d’acabament segons la subvenció.

Les restes seran identificades a Madrid mitjançant un estudi genèric, comparant l’ADN amb els des familiars. Després en una segona fase es procedirà al trasllat dels cossos al nostre municipi i l’entrega als seus familiars, procés que s’espera poder finalitzar en un termini màxim de dos anys.

Segons ens ha confirmat la presidenta de l’Associació de Familiars de la fossa 112, la vallera Carme Gómez, els horaris i actes previstos en la visita al cementeri de Paterna dels eurodiputats i diputats és el següent: 11 hores reunió amb els tècnics de les excavacions; a les 12 hores roda de premsa i a partir de les 12:30 visita a les fosses i al paredo “Espanya” on van ser afusellats ja acabada la guerra 2.238 víctimes, entre elles 19 dones, i llançats a muntons en les fosses comuns del cementeri. A la vesprada, a partir de les 17 hores hi ha prevista una reunió amb familiars en la sala “L’Alborgi” de Paterna.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt be per Compromis i Eu per dignificar i donar ayuda a les familiars de les victimes.