L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 10 de setembre del 2018

Ahir vam celebrar el XLII Festival de Bandes



Tavernes va celebrar ahir el XLII Festival de Bandes de Música que va haver de canviar de lloc per l'amenaça de pluja i en lloc de la tradicional Plaça Major va haver de celebrar-se en l'auditori de la seu de la Societat Musical vallera.


El canvi d'ubicació no va impedir que l'acte es desenvolupara amb la tradició de sempre: desfilada i entrada que les dues bandes participants enguany - la banda de la Societat Instructiva Unió Musical de Montserrat i l'amfitriona la Banda Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna- varen efectuar pel carrer D. Juan d'Aústria.



La Banda Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical de Montserrat va oferir als assistents la fantasia espanyola “Dolores Pedro”, d'Antonio Sanchez Pedro i “Rubicon” l'obra de Bert Appermont que descriu musicalment el pas del riu Rubicon per Juli Cesar, una acció que significava la guerra civil en l'antiga Roma, i que va acceptar amb la famosa frase "alea iacta est". L'obra, en les seues tres parts - Meditació, la batalla de Farsàlia i Dansa - va comptar amb la interpretació de la cançó "Dona tibi pacem" per la soprano Alexia Vázquez. La banda va estar dirigida pel director Ángel Martínez Escutia i va oferir com a peça extra "Mambo". 



La SIUM de Tavernes dirigida pel mestre Rafael Garrigós García va interpretarà les obres “Nuestras Bandas de Música”, pasdoble de Francisco Andreu Comos, “Gloriosa” de Yasuhide Ito i “Arabesque” de Samuel R. Hazo. També com a peça extra "La boda de Luis Alonso" de Gerónimo Giménez.


Durant l'acte es va celebrar el protocol·lari lliurament de banderins a les dues banderes de les bandes participants, amb un parlament de l'alcalde Jordi Joan on va remarcar el recolzament que l'Ajuntament ofereix a la societat musical local així com a totes les manifestacions que tenen la música com a eix principal.



Com a final d'acte, la interpretació de "L'himne a Tavernes" a càrrec dels tenors Vicent Ordiñana i Joan Manuel Alvarez, que van alçar forts aplaudiments entre els assistents.



En resum, un concert excel·lent, amb unes interpretacions musicals molt acurades i seguit per atenció per un públic que omplia de gom a gom l'auditori de la SIUM.